Sparta Praha bet bra fra seg i Champions League-kvalifiseringen mot CSKA Moskva, men måtte gi tapt med 4-5 sammenlagt.
Sparta Praha bet bra fra seg i Champions League-kvalifiseringen mot CSKA Moskva, men måtte gi tapt med 4-5 sammenlagt. Foto: Michal Cizek (Afp)

Europa-dobbel til 4 i odds

Vi klinker til i dagens siste oddstips.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsprogram:
Dagens singleHåvard Nielsen sliter i Hviterussland
Dagens langskudd 1Ny Europa-bragd for Oilers?
Dagens langskudd 2:
RBK til flott odds
V65 KlosterskogenYngstemann er best
V5A BjerkeTilbake som en vinner
V65 ØvrevollØvervollfest med Jan Erik

Torsdagens langoddsprogram består i hovedsak av playoffkamper i Europa League, der flere norske lag er i aksjon. Det er også sesongåpning for Stavanger Oilers og Storhamar.


Astra Guirgiu - AZ Alkmaar H 1,95
Astra har fått en flott start på sesongen og leder den rumenske ligaen etter sju runder. Spillerne har allerede opplevd to store oppturer. Gullrival Steaua ble nylig slått 2-0 på hjemmebane, mens det ble seier over West Ham forrige kvalifiseringsrunde.

Engelskmennene stilte reservepreget i den avgjørende kampen, men det er uansett imponerende å slå ut en Premier League-klubb.

AZ har mistet en rekke sentrale spillere i løpet av sommeren. Den serbiske landslagsmannen Nemanja "Neno" Gudelj er solgt til Ajax for 6 millioner euro, mens den amerikanske landslagsspissen Aron Jóhannsson (29 mål på 58 kamper for AZ) har gått til Werder Bremen for 5 millioner euro. Wesley Hoedt (Lazio), Steven Berghuis (Watford) og Simon Poulsen (PSV) er andre spillere som vil bli savnet.

Til sammen scoret Gudelj, Jóhannsson og Berghuis 31 av 63 seriemål i fjor.

Det er kommet inn en del nye fjes i sommer, men på papiret ser AZ klart svekket ut sammenliknet med forrige sesong. Nykommerne Alireza Jahanbakhsh og Rajko Brezancic rekker ikke kveldens kamp.

Resultatene innledningsvis har heller ikke vært spesielt imponerende. Seriepremieren endte med 0-3-tap hjemme mot Ajax, mens det ble uavgjort mot svake Excelsior i helgen. Forrige EL-runde ble det imidlertid seier i begge kampene mot tyrkiske Basaksehir.

Alkmaars trenerteam har studert Astras seier over Steaua og lot seg imponere av lagets angrepsspill. Nederlenderne kommer til å satse meget defensivt i kveldens kamp, med tre tre midtstoppere og totalt fem forsvarere.

Denne Alkmaar-utgaven kan ikke sammenliknes med den som kom til kvartfinalen i EL for to sesonger siden, og vi gir formsterke Astra gode vinnersjanser på hjemmebane.

Sparta Praha - Thun (0-1) H 2,05
Sparta var nylig involvert i to meget underholdende kamper mot CSKA Moskva i CL-kvalifiseringen (2-2 og 2-3), og det har gått livig for seg innledningsvis i den hjemlige serien. De siste tre kampene har endt med seierssifrene 4-2, 3-0 og 3-1, og laget topper tabellen med ti poeng på fire kamper.
Stjernespissen David Lafata er allerede oppe i fire seriemål på tre kamper.

Thun har fått en meget tung start på sesongen og ligger sist i den sveitsiske ligaen med tre poeng (1-0-4). Forsvaret er det store problemet om dagen, for 14 baklengs på 5 kamper er svakest av samtlige lag.

Laget har havnet i EL-kvalifiseringen etter å ha endt på fjerdeplass forrige sesong. Det var imidlertid ikke lagets prestasjoner på bortebane som ga den fine tabellplasseringen, for 16 poeng på 18 bortekamper var nest svakeste i ligaen.

Hjemmesterke Sparta skal være et par hakk bedre enn bortesvake Thun, men bør skaffe seg et godt utgangspunkt før den langt vanskeligere returkampen i Sveits. Vi anbefaler normalt ikke handikappseire som forutsetter at et lag må vinne med to mål eller mer, men gjør et unntak i kveld.

Samlet odds for dobbelen: 4,00

Kampstart i Romania: 18.00. I Tsjekkia: 19.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus