Morten Thorsby (19) har fått 17 kamper for Heerenveen etter overgangen fra Stabæk i fjor. Nå kjemper han og klubben om en plass i Europa League neste sesong.
Morten Thorsby (19) har fått 17 kamper for Heerenveen etter overgangen fra Stabæk i fjor. Nå kjemper han og klubben om en plass i Europa League neste sesong. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)

Europa-eventyr for norsk 19-åring?

Morten Thorsby og Heerenveen kjemper om en plass i Europa League.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel: 
Rangers skal til Premier League
French Open: 
Ny kjempeskrell?
V5 Bjerke: 
Ny suksess i Oslo?
V65 Øvrevoll:  
77 er navnet
Dobbel V5 Klosterskogen:
  Solberg må fikse cashen
V4 Axevalla: 
Nye godbiter til lunsj

Torsdagens
oddsprogram består av objekter fra French Open, Giro d'Italia og flere spennende opprykkskamper i diverse europeiske fotballigaer.

Heerenveen – Vitesse Arnhem H 2,40
Seriespillet er ferdig i Nederland, men noen lag har fortsatt ikke tatt ferie. Heerenveen og Vitesse Arnhem spiller playoff om en Europa League-plass neste sesong, og dette er kamp én av to i finalen.

Heerenveen endte på sjuendeplass på tabellen og var svakest plassert av de fire lagene som har vært involvert i playoff.

Det forhindret ikke klubben i å slå ut Feyenoord, som mistet bronsemedaljen i siste serierunde, i semifinalen. Hjemmekampen ble vunnet 1-0, og det ble ekstraomganger i returkampen etter 1-0 i ordinær tid også i det oppgjøret.

Heerenveen har spørsmålstegn knyttet til forsvareren Joost van Aken og den svenske midtbanespilleren Simon Thern. Den svenske spissen Sam Larsson rekker trolig kampen.

Det norske midtbanetalentet Martin Thorsby, som nettopp fylte 19 år, har startet ti kamper for Heerenveen denne sesongen, mens det er blitt sju innhopp. Den tidligere Stabæk-spilleren kom inn som innbytter i ekstraomgangene mot Feyenoord i semifinalen.

Vitesse endte seks poeng og to plasser over dagens motstander. I semifinalen ble Zwolle slått med 2-1 på bortebane og 1-1 hjemme.

Angriperen Renato Ibarra, som spilte begge kampene mot Zwolle, er ute med skade.

Heerenveen vant hele 4-1 på dagens bane da lagene møttes i serien i januar, mens det ble 1-1 i det motsatte oppgjøret.

Heerenveen er i godt driv om dagen og har et psykologisk overtak på Vitesse etter storseieren i lagenes siste møte. 2,40 i odds er ok betalt på hjemmeseier.

Spillet kan leveres hos Norsk Tipping.

Kampstart: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus