Gustav Wikheim og resten av Strømsgodset-spillerne har vist stigende form de siste ukene.
Gustav Wikheim og resten av Strømsgodset-spillerne har vist stigende form de siste ukene. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Europa-eventyret ikke over for Godset

0-2 er ikke umulig å ta igjen for det formsterke laget.

Kommersielt

Sportspills meny torsdag:
Tippetips: 
Vi stoler ikke helt på RBK
Oddstips 1:  
Tenker bare på Arsenal
Oddstips 2:  
Zürich i alvorlig trøbbel
Øvrevoll:  
Årets vanskeligste omgang venter
V5 Bjerke:  
Smakfull lunsj
Fantasy PL:   Vinn VIP-tur til England

Torsdagens oddsprogram består i hovedsak av kamper fra Europa League-kvalifiseringen, der tre norske lag skal i aksjon.

Onsdag ble det treff på CL-dobbelen til 3,04 i odds, men Milan skuffet stort i treningskampen mot Tottenham, slik at singelspillet røk.

Strømsgodset - Hajduk Split H 2,00
Returmøte i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League. Første kamp: 0-2.

Strømsgodset så ut til å gå mot et brukbart resultat i bortekampen, men en meget sen Split-scoring sørget for at drammenserne må score minst to mål for å kapre playoff-billett. Godset klarte seg bra i store deler av kampen, men hjemmelaget førte kampen etter 1-0-scoringen halvveis ut i annen omgang.

Søndag ble det årsbeste og 6-0 i en utrolig bortekamp mot Tromsø, og en medalje i Tippeligaen er helt klart innenfor rekkevidde.

Troppen: Espen Bugge Pettersen, Borger Thomas, Mounir Hamoud, Lars Vilsvik, Marius Høibråten, Gustav Valsvik, Florent Hanin, Iver Fossum, Martin Rønning Ovenstad, Mohammed Abu, Petter Vaagan Moen, Nana Boateng, Thomas Lehne Olsen, Bassel Jradi, Thomas Sørum, Gustav Mendonca Wikheim, Flamur Kastrati, Øyvind Storflor.

Split endte på tredjeplass, hele 38 poeng bak Dinamo Zagreb, i den kroatiske ligaen forrige sesong. På bortebane hadde laget svake 6-3-9 på 18 kamper.

Fire runder ut i årets sesong er det blitt åtte poeng på fire kamper og annenplass. Klubben har bare klart å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League én gang (2010/11). Det er 20 år siden laget deltok i CL-gruppespillet.

Molde viste i CL-kvaliken at Dinamo Zagreb, som holder en høyere klasse en Hajduk, ikke er en umulig oppgave for norske lag, og et formsterkt Godset (seier i seks av de siste sju i Tippeligaen) er ikke helt uten sjanser på avansement.

Omonia Nicosia – Brøndby H 1,90

Returmøte i tredje kvalifiseringsrunde i Europa League. Første kamp: 0-0.

Omonia spilte ifølge rapportene meget defensivt i det første oppgjøret, og det var tydelig at spillerne syntes at 0-0 var et godt resultat å ta med seg hjem før returkampen.

Omonia endte på fjerdeplass den hjemlige ligaen forrige sesong og slo ut det brukbare polske laget Jagiellonia i andre kvalifiseringsrunde.

Kypriotene har kommet til playoff i Europa League tre av de siste fem årene, men har aldri tatt seg til gruppespillet.

Brøndby er regjerende bronsemedaljør i Superligaen, men årets sesong har startet på begredelig vis. Laget står uten poeng etter tre kamper mot nokså middelmådig motstand. Et foreløpig bunnpunkt ble nådd i 0-2-tapet hjemme for Hobro i helgen.

Angriperen Ronnie Schwartz og midtbanespilleren Christian Nørgaard har ikke tatt turen til Kypros grunnet sykdom.

Lag fra Kypros er ofte langt bedre på hjemmebane enn borte. Nå tapte riktignok Apoel Nicosia for Midtjylland tirsdag, men hjemmelaget fikk kampen ødelagt av en tidlig utvisning. Midtjylland holder også en helt annen klasse enn det Brøndby gjør om dagen.

Det er verdt å merke seg at det er varslet 32 grader og strålende sol i Nikosia når kampen sparkes i gang klokken 18. Det kan fort bli en het kveld for Brøndby-spillerne.

Samlet odds for dobbelen: 3,8.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus