Erfan Zeneli og de andre HJK-spillerne ble et nummer for små i treningskampen mot Barcelona tidligere i måneden (0-6-tap), men vinnersjansene bør være betraktelig bedre mot et svekket og formsvakt Rapid Wien.
Erfan Zeneli og de andre HJK-spillerne ble et nummer for små i treningskampen mot Barcelona tidligere i måneden (0-6-tap), men vinnersjansene bør være betraktelig bedre mot et svekket og formsvakt Rapid Wien. Foto: Vesa Moilanen (Ap)

Europa-spill med flott odds

Kveldens beste oddsspill finner vi i Finland.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 2:
  Henning Hauger skal til Europa League
V5 Bjerke:
Malmin har ståltro
V65 Øvrevoll:
Vanvittige premieutbetalinger
V4 Visby:
Kongen er sentral

Det ble treff på dobbelen med under 2,5 mål i kampene mellom Lille og Porto og Standard og Zenit onsdag. Dermed gikk de ordinære oddstipsene i pluss selv om Fulham sviktet mot Wolverhampton.

Tilbakebetalingsprosenten på undertegnedes 153 ordinære oddstips i år er nå på 102.

Torsdag utgjør playoffmatchene i Europa League det meste av innholdet på langoddsprogrammet.

Dagens oddstips 1

HJK Helsinki – Rapid Wien H


HJK Helsinki er historisk sett den mestvinnende klubben i Finland, og for tiden er det ingen andre klubber i landet som kan måle seg med Helsingin Jalkapalloklubi.

Hovedstadsklubben vant den hjemlige ligaen suverent forrige sesong – for femte gang på rad - og har stø kurs mot et nytt seriemesterskap i år. Er også klar for cupfinalen etter å ha beseiret Mariehamn i helgen.

Har yppet seg på hjemmebane mot flere europeiske storheter i Europa-kvaliker de siste sesongene, med 2-0 over Schalke fra 2011/12-sesongen og 3-3 mot Athletic Bilbao i 2012/13 som de mest imponerende resultatene.

I år slo HJK ut de regjerende makedonske seriemesterne Rabotnicki i andre kvalikrunde i Champions League (2-1 hjemme og 0-0 borte) og lå godt an i den tredje kvalikrunden mot kyproiotiske Apoel. Ved pause i hjemmekampen stod det 2-0, men laget fikk en spiller utvist rett etter hvilen, og oppgjøret endte til slutt 2-2. På bortebane ble det 0-2-tap, og finnene endte dermed i playoffen i Europa League.

Klubben har hentet inn den rutinerte spanske keeperen Toni Doblas, som fikk to kamper for Napoli forrige sesong, som erstatter for skadde Michael Tørnes.

Rapid går rett inn i playoffen etter å ha kommet på andreplass i den østerrikske ligaen forrige sesong. Har åpnet med skuffende 1-2-2 denne sesongen og er allerede ti poeng bak serieleder Salzburg. Det er klubbens verste sesongstart siden 1992.

Salgene av storscoreren Terrence Boyd (28 mål på 59 kamper) og spisskollega Marcel Sabitzer (tre mål på fem kamper på utlån til Salzburg denne sesongen) til Leipzig er nok noe av årsaken til de svake resultatene. Laget savner også den rutinerte og målfarlige midtbanespilleren Guido Burgstaller, som gikk til Cardiff i sommer.

Kaptein og playmaker Steffen Hofmann er tilgjengelig til kveldens kamper etter å ha vært ute med hjernerystelse, men spissen Deni Alar er fortsatt ute med skade.

Serien i Østerrike er et hakk eller to bedre enn den finske, men HJK hadde nok klart seg brukbart på et slikt liganivå. HJK spiller hjemmekampene på kunstgress på Sonera Stadium, et underlag som Rapid ikke er så godt kjent med.

Hjemmesterke HJK har gode vinnersjanser i kveld, og H-oddsen på 2,70 er meget fristende.

Vær obs på spillstopp allerede kl. 17.55.

(H-oddsen er satt ned til 2,55 etter at vi lanserte dette spillet).

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus