Sam Allardyce har fokus på søndagens Premier League-kamp mot Liverpool og reiser trolig ikke til Kypros i kveld.
Sam Allardyce har fokus på søndagens Premier League-kamp mot Liverpool og reiser trolig ikke til Kypros i kveld. Foto: Dave Howarth (Pa Photos)

Everton kan gi blanke

Everton møter Liverpool til byderby på Anfield søndag, og er allerede utslått av Europa League.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddsdobbel 2: Sociedad vil ha gruppeseieren
Oddssingel 1: Rosenborg får det tøft i Skopje
Oddssingel 2: Skikkelig motbakke for Solbakken
V65 Bergen: Bankerfritt i utfordrende omgang
V64 Åby:
Frekk banker fikser opptur på Åby
V5 Bjerke
: Flott V5-lunsj på Bjerke

Torsdagens langoddsprogram har sitt klare høydepunkt i den sjette og avgjørende runden i gruppespillet i Europa League. Hele 24 kamper skal det spilles i Europa League i kveld. Norges håndballjenter har vært fantastiske i håndball-VM hittil og i kveld er det kamp mot Tsjekkia. I tillegg er masse ishockey med både Get-liga og SHL. og hele ni kamper i NHL natt til torsdag.

Glitrende oddsonsdag
Etter en laber start på desember for Nettavisen Sportspills oddstips, ble det julebonanza onsdag. Vårt helfrekke singelspill på Feyenoord (ni i odds når oddstipset ble lansert - ble senket til 7,50 i odds utpå onsdagen) gikk inn, likeså singespillet på Shaktar Donetsk (2,65 i odds) og dobbelen med over 3,5 mål i Liverpools kamp kombinert med pauseledelse til Porto til 2,96 i dobbelodds.

Apollon Limassol - Everton H 1,95 (spillestopp kl 18.55)
Betydningsløs kamp i gruppe E mellok to lag som ikke kan gå videre. Kypriotiske Apollon Limassol har røket stygt borte for hhv Atalanta (1-3) og Lyon (0-4), men klarte 1-1 på Goodison Park i den andre gruppespillrunden og har holdt både Atalanta (1-1) og Lyon (1-1) til poengdeling på hjemmebane.

Sam Allardyce kunne se sitt lag vinne 2-0 hjemme mot Huddersfield i sin debutkamp som manager lørdag ettermiddag og plutselig står Everton med to strake seire. Men i kveld bryr ikke Big Sam seg med denne kampen, han er ikke engang med til Kypros og lar assistentene Craig Shakespeare og Darren Ferguson lede laget. Kommende søndag er det byderby borte mot Liverpool i Premier League og ferdigspilte Everton kan da ikke bry seg mye om kampen i kveld.

Apollon Limassol spiller dog på hjemmebane og det betyr alltid mest i slike betydningsløse kamper. 1,95 på hjemmeseier er grei betaling med tanke på disse forutsetningene.

Vitesse - Nice H 2,25 (spillestopp kl 21.00)
Det vrimler av spennende objekter i kveldens Europa League-kamper og vi starter i Nederland. Oddsen på hjemmeseier er forøvrig senket fra 2,45 til 2,25, men likefullt er hjemmeseieren meget interessant her.

Brukbar start i hjemlig liga for Vitesse som ligger på 7. plass i Eredivisie med totalt 22 poeng. Dog har det ikke blitt noen suksess i gruppespillet i Europa League, der Vitesse kun har fått med to poeng og således er helt ut av kampen om avansement. Sterke 1-1 borte mot Lazio i forrige runde.

Mest av alt er hjemmelaget interessant her, fordi Nice helt nedproriterer denne kampen, ettersom de allerede er videre til sluttspillet. Åtte av spillerne som startet helgens seriekamp mot Metz er ikke med til Nederland, deriblant velkjente Mario Balotelli.

Vitesse er et lag som garantert vil gjøre sitt aller beste foran sine egne hjemmefans og vi spiller hjemmeseier til 2,25 i odds, kombinert med seier til Apollon Limassol. Totalodds 4,39.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør