Evertons Romelu Lukaku (til høyre) har hatt en skuffende sesong i Premier League, men har notert seg for seks scoringer i Europa League.
Evertons Romelu Lukaku (til høyre) har hatt en skuffende sesong i Premier League, men har notert seg for seks scoringer i Europa League. Foto: Barrington Coombs (Pa Photos)

Everton skal redde Englands Europa-ære

De engelske storklubbene har skuffet stort i Champions League, men Everton holder stand i Europa League.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel: 
Umulig oppgave for Brynäs
VM i skiskyting:  Flott mulighet for Bjørndalen
V65 Bjerke:  Utfordrende jackpotomgang
V5 Bjerke:  Mester ordner lunsjen
V4 Gävle:  Stortalentet innfrir

Torsdagens oddsprogram består blant annet av 16. delsfinaler i Europa League, sluttspillmatcher i Get-ligaen og SHL og VM i skiskyting.

Dagens oddstips

Everton - Dynamo Kiev H

Onsdag ble Chelsea slått ut av Champions League på hjemmebane av et PSG som spilte store deler av kampen med ti spillere. Liverpool er ute av både Champions League og Europa League. Tottenham kom ikke lenger enn til 16. delsfinalen i Europa League, mens Arsenal og Manchester City begge har et håpløst utgangspunkt før returmatchene i Champions League borte mot henholdsvis Monaco og Barcelona.

Det eneste engelske laget som har imponert i Europa denne sesongen, er Everton. Liverpool-klubben har skuffet stort i Premier League, men har holdt høy standard hele veien i Europa League.

I gruppespillet ble det seier både hjemme og borte mot Bundesliga-sensasjonen Wolfsburg, mens Young Boys ble knust 7-2 sammenlagt i 16. delsfinalen.

Til kveldens kamp er Leighton Baines, Bryan Oviedo, Tony Hibbert, Steven Pienaar og Aiden McGeady ute med skader, mens John Stones, Leon Osman og Christian Atsu betegnes som usikre. Aaron Lennon er cup-tied grunnet spill for Tottenham i turneringen.

Dynamo fikk to røde kort før pause i det første møtet med Guingamp i 16. delsfinalen, og det var imponerende at laget kom seg hjem fra Frankrike med et ettmålstap. Stilte redusert i returmøtet i Ukrainia, men tok seg videre med 3-1-seier.

Har åpnet den hjemlige vårsesongen med seier i en cupkamp og en seriekamp og leder serien med sju poeng på Shakhtar.

Dynamo sliter med en del tunge fravær i dag. Storscoreren Andriy Yarmolenko og midtbanespilleren Younes Belhanda soner karantene, mens førstekeeper Olexandr Shovkovskiy, midtbanespilleren Serhiy Sydorchuk og spissen Jermain Lens betegnes som usikre.

Ukrainas beste lag er en tøff oppgave for Everton, men Dynamo har sin største styrke på hjemmebane. I gruppespillet ble det 0-3-tap for et meget svakt Aalborg-lag, og Dynamo har ikke kommet lenger enn til 16. delsfinalen i Europa League de to siste sesongene

Everton hadde spillefri i helgen og kommer trolig til å stille med et sterkt mannskap i dag.

Vi sitter med en følelse av at Everton viser seg frem fra sin beste side i kveld og spiller H til 2,15 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus