Foto: Afp/Scanpix

FC Nordsjælland har overtaket

De regjerende mesterne møter et AGF-lag i svak form.

Kommersielt

Sportspills meny langfredag
V4 Eskilstuna: Burde vært rent bord
Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser
V65 Klosterskogen: Tengsareid tar Skien

Oddstips 2: Watford skal rett opp
Tippetips: Håpløse tilstander i Blackburn

Langoddsen langfredag byr på mye englesk fotball fra Championship, League One og League Two. Dessuten finner vi dansk fotball, en semifinale i det svenske ishockeysluttspillet og fredagskamp i Ligue 1, PSG - Montpellier.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
83. Yeovil Town - Wallsall B 2,75

League One. Yeovil Town kjemper om play-off, men har bare vunnet en av sine syv siste. De kan få det tøft mot godtgående Wallsall, det unge mannskapet har virkelig fått opp dampen og er ubeseirede på de ti siste rundene. Med seier i dag vil de være med i kampen om play-off. Bortelaget viser best form, og klarer de å stable toppscorer Will Grigg (usikker) på bena, kan de godt vinne på Huish Park. 2,75 på laget i best form er et spennende langskudd.

92. Coventry - Doncaster B 2,55
League One. Coventry har blitt trukket ti poeng av fotballforbundet grunnet sin manglende evne til å oppfylle økonomiske minstekrav. Klubben kan fortsatt anke, men uansett handler denne sesongen mer og mer om å bare bli ferdige, opprykk blir det ganske sikkert ikke og det sportslige får stadig mindre fokus. Vi setter spørsmålstegn ved formen etter at Coventry røk 0-2 for bunnlaget Portsmouth sist, og noe spesielt sterkt hjemmelag er de heller ikke. Doncaster topper tabellen og vil gjerne vinne denne før de spiller en viktig toppkamp mot Swindon mandag. De er ligaens beste bortelag og her tror vi de kan få det enklere enn bookmakerne skal ha det til. 2,55 på det beste laget må testes.

Dagens avslag
96. Preston - Portsmouth H 1,50

League One. Preston har labre 5-8-6 på eget gress og lite igjen å spille for, der de ligger som nummer 16. Et par poeng til, så er plassen sikret. Manager Simon Grayson snakker allerede om hvordan alt skal bli bedre neste sesong. Bortelaget sliter med økonomien og er svake på reise, det er velkjente saker, men nå viser det seg at midlertidig manager Guy Whittingham har klart stille likt lag flere kamper på rad, og det sportslige er bedret. Seier mot Coventry sist, og 1-1 borte mot ligaleder Doncaster før det. Spillerne er fokusert og det er ingen nye fravær i dag. Hvordan Norsk Tipping har kommet frem til at 1,50 er prisen på hjemmeseier, fatter vi ikke, vi vet bare at vi ikke rører den.

Dagens spill
Det skjer mye på oddsfronten til fredag å være, og det blir to spilleforslag i dag. To av objektene plukker vi fra midtukekupongen, mens vi også skal ha med en svensk og en dansk godbit her i dagens første dobbel.

80. Nordsjælland - AGF
Dansk Superliga. Nordsjælland er ligaens nest beste hjemmelag med sine 7-4-0 totalt, bare ligaleder FCK er bedre. Men Nordsjælland er bare på 3. palss totalt, og må ta igjen Randers over seg dersom de skal ha sjanse på spill i Champions League ogås neste sesong. Det gikk ikke så bra for Nordsjælland i CL denne gangen, men de lærte mye og vil selvsagt gjerne tilbake, men denne gangen blir det eventuelt via kvalifisering. FCN har ikke spilt ligakamp siden 11. mars, men da klarte de 1-1 borte mot Midtjylland, og i den andre etter vinterpausen vant de 1-0 hjemme mto Horsens. Formen ser bra ut.

Sjefstrener Kasper Hjulmand har få skader og kan stille sterkt. Han forteller at alle gleder seg til kamp og at de har øvd ekstra på raskt pasningsspill. Dette er troppen:

Hansen, Okore, Calvo, O'Brien, "AC" Christiansen, Stokholm, Mtiliga, Bueno, Nordstrand, "OG" Aynaoglu, John, Villadsen, Christensen, Bech, Gundelach, Runje, Ticinovic, Petry, Marcondes, Lindberg.

AGF holder seg oppe på en 5. plass og de har fine 6-0-4 borte totalt, men vi mener å se at klubben fra Århus er på vei nedover tabellen. De har spilt tre direkte svake kamper etter vinterpausen, de to første tapte de 1-2 for Esbjerg og 0-3 hjemme for Brøndby, mens de klarte å vinne 2-1 hjemme mot et svakt OB forrige runde, til tross for mange feil.

Petri Pasanen, Søren Larsen, Atle Roar Håland og Martin Jørgensen var ute med skader sist og er ute igjen. I tillegg er Marcus Solberg (a) nå ute med sykdom, og Edafe Egbedi er bortereist grunnet U20-landslagsfotball. Bortelaget stiller med disse:

Rasmussen, Ousager - Eckersley, Jønsson, Sorin, Putros, Kure, Kirkeskov Petersen, Nørregaard, Akharraz, Povlsen, Scheel, Sloth - Vatsadze, Skhirtladze, Devdariani

Nordsjælland har slått AGF 1-0 og 2-0 hittil denne sesognen, og hjemme på kunstgresset nord for København blir de våre klare favoritter igjen. Kvalitetsmessig ligger de et par hakk over AGF, de er kjappere enn dagens motstander, og nå er AGF i tillegg ute av form og har skader i laget. 1,75 på hjemmeseier nøler vi ikke med å spille, vi bruker den i en dobbel.

Norsk Tipping

99. Färjestads - Luleå
Sverige, ishockeysluttspill, semifinale 1 av inntil 7.

Färjestad ekspederte MODO rimelig effektivt i kvartfinalene, de vant 4-2 hjemme, 5-3 borte og 2-1 hjemme i de tre første. De to siste matchene gikk til spilleforlengelse, men med Färjestad trygt videre etter 4-1 sammenlagt. Färjestad møtte Luleå fem ganger i grunnserien, noe som ga fem hjemmeseire. Färjestad vant sine tre hjemmematcher 1-0, 4-0 og 2-1. Begge lag var sterke på egen is i grunnserien, og tar vi ikke mye feil, får vi mange hjemmeseire i denne semifinaleserien også.

Trener Leif Carlsson melder om at alt er på stell før kveldens kamp, og det skal ikke være snakk om skader i laget.

Luleå hadde Frölunda i kvartfinale, og gikk videre etter 4-2 sammenlagt. De tapte imidlertid den første bortematchen 0-2, og den andre 3-4 etter spilleforlengelse. Bare da Frölunda lå under 2-3 i matcher, fikk vi en borteseier i disse kvartfinalene, og den ble det tipset om her på Sportspill sist lørdag, da Luleå vant 4-2 borte og sikret avansement. Det betyr også at Luleå har hvilt i seks dager, mens Färjestad har hvilt i ni.

Luleå har fått tilbake et par spillere fra skader etter kvarfinalene og laget skal være fulltallig per i dag.

Disse lagene skal være jevne. Vi holder Luleå som små favoritter til å gå videre, men vi tror denne semifinaleserien vil gi mange hjemmeseire, og den første skal komme i kveld. 1,90 er fristende på hjemmeseieren, når vi vet at fem av fem i grunnserien endte med H. Vi får en dobbel til gode 3,33 og setter 100 kroner. Merk spillefristen klokken 14.55, grunnet tidlig avspark i Farum.

80. Nordsjælland - AGF 1,75 3,10 3,55
99. Färjestads - Luleå 1,90 3,70 2,65

Total odds 3,33

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus