*Nettavisen* Sportspill.

Federer går hele veien

Roger Federer storspilte i fredagens semifinale mot Andy Murray. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap)

Roger Federer imponerte stort i semifinalen mot Andy Murray. Søndag blir han Nettavisens klare favoritt i Wimbledon-finalen mot Novak Djokovic.

12.07.15 08:26

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Lillestrøm lukter på medalje
Tippetips: Odd er ikke sjanseløse på Lerkendal
V4/V5 Täby: Galoppeksperter i storform
Tippeligaen: Siste nytt om statusene i klubbene
Nabolaget: Bli med i sommerquiz

Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Søndagens langoddsprogram bærer preg av at det er juli og sommerstille rundt omkring i Europa. Men det er ihvertfall både Tippeliga og Allsvenskan på programmet og ikke minst storstilt Wimbledon-finale mellom Roger Federer og Novak Djokovic.

Novak Djokovic - Roger Federer B 1,90 (innl.frist kl 14.55)
Dette er finalen de fleste håpet på. Her får vi altså verdenseneren mot verdenstoeren, og bedre kan det ikke bli. Begge har dessuten spilt solid tennis disse ukene, men vi er likevel klart inne på hvem som tar seg av denne finalen.

Roger Federer er nemlig vår relativt klare favoritt. Han er tilbake på sitt beste, og i semifinalen mot Andy Murray så spilte han drømmetennis. Han holdt følge med Murray i grunnlinjeduellene (Slikt imponerer), han servet helt fantastisk, og i den kampen så han omtrent uslagbar ut for dagen. Vi vil også legge til at han beveger seg bedre enn hva vi har sett fra den kanten på svært lenge.

Novak Djokovic var mange sin klare favoritt før årets Wimbledon, men vi har likevel ikke blitt sånn enormt imponert av han. Har gjort jobben, men ikke briljert noe sånn veldig. I semifinalen mot en utslitt Richard Gasquet så hadde han dessuten litt problemer med sin venstre skulder, og det er litt uggent med tanke på hans solide backhand/oppkast av serve. Verdenseneren er uansett en kriger, og han har det med å heve seg til slike kamper som dette.

Det blir en fantastisk finale, det vil bli jevnt (Federer leder innbyrdes 20-19), men vi tror altså at formspiller Roger Federer nok en gang viser seg som verdens beste gresspiller, og anbefaler et frekt spill til 1,90 i odds på sveitseren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.