*Nettavisen* Sportspill.

Feilfrie England taper til slutt

FORMER SPISSDUOEN: Det meldes fra England at Ross Barkley og Harry Kane skal stå for det offensive for England i kveld. Foto: Janek Skarzynski (Afp)

Selv om England har en feilfri kvalifisering, tror vi de taper i møte med et av verdens beste lag.

13.11.15 09:35

Det er duket for en rekke spennende oppgjør på fredagens langoddsprogram. Bosnia spiller mot Irland i EM-kvalifisering, mens Frankrike - Tyskland, Spania - England og Belgia - Italia er blant privatlandskampene. I tillegg spilles den utsatte kampen mellom Argentina og Brasil, samt en rekke hockeykamper rundt om.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 1:
Dzeko sender Irland i avgrunnen
Oddstips 3:
Argentina taper for Brasil
Oddstips 4:
MODO og Skrøder får ny tillit
Oddslangskudd:
Wales senker et desillusjonert Nederland

Eurojackpot: Vinn 296 mill. på fredag den 13.

Skal vi danse: Holder du med Adelen eller Staysman?
TV-kampene:
Slik ser du Norges skjebnekamper på TV

V65 Solvalla: Ny strålende V65-omgang

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Spania + Belgia, samlet odds 3,13.

Spania - England, H 1,65
Hjemmelaget startet kvalifiseringen nokså begredelig, men hevdet seg flere hakk etter hvert som kvalifiseringen pågikk og tok til slutt gruppeseieren. De seks siste kampene har de alle vunnet.

Det er ventet at hjemmelaget stiller med et slagkraftig mannskap, blant andre formspilleren Thiago fra Bayern München. Noen roteringer blir det neppe, men om det blir det, er Spania i særklasse hva bredde angår.

David Silva ble skadet forrige landslagspause og er enda ikke tilbake, forsvarerne Juanfran og Sergio Ramos er skadet. Diego Costa er tilbake i troppen.

England suste gjennom EM-kvalifisering med ti seire på ti kamper, men for å være ærlig var ikke motstanden all verden - bortsett fra Sveits, som heller ikke er en stormakt å regne. De andre åtte kampene skulle det bare mangle at de vant.

Wayne Rooney er blitt toppscorer i historien for England, men er ikke med i kveld - han får "hvile". Harry Kane tar hans plass, og Kane har virkelig funnet godformen i det siste. Jamie Vardy er småskadet og blir neppe risikert.

Selv om det ikke er noe konkurransemessig på spill i denne, er det viktig å vise seg frem mot gode motstandere. Hjemmeseieren står til 1,65 og vi backer spanjolene lett.

Belgia - Italia, H 1,90
Denne blir jevnere. Belgia er på førsteplass på FIFA-rankingen etter en god kvalifisering og de har seks seire de siste syv, med tap for Wales i Wales.

På hjemmebane har de 4-1-0 i kvalifiseringen og bare to baklengsmål og noe sier oss at Belgia er litt interesserte i å beholde førsteplassen på FIFA-rankingen og all den prestisje det medfølger.

Det mangler imidlertid en rekke nøkkelspillere til kveldens kamp. Kaptein Vincent Kompany er skadet sammen med Romelu Lukaku, Marouane Fellaini og Thibaut Cortouis.

Det blir spekulert på om Italia-sjefen Antonio Conte vil rullere på mannskapet, men foreløpig har ikke den karismatiske treneren kommet med noen tydelige hint.

Uansett må han klare seg med en svært svekket midtbane, som mangler Marco Verratti, Daniele de Rossi og Andrea Pirlo. Claudio Marchisio er med også denne gangen og blir viktig, men det er store tomrom som må fylles på midten. Stefano Okaka er hentet inn for å gjøre det.

Italia har fortsatt en del usikkerhetsmomenter rundt hvem som skal til EM, mer enn Belgia. I tillegg sliter ofte Italia med å bryte ned kompakte forsvar, selv om Kompanys fravær blir merket.

Belgia er i en svært bra flyt for tiden og har levert en strålende kvalifisering. Spesielt hjemme er de solide og italierne stiller neppe topp motiverte til denne kampen. 1,90 på hjemmeseier er litt i underkant, men på en såpass mager oddsdag tar vi det.

Totaloddsen på 3,13 er mer en spennende nok på disse treningskampene!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.