Mikaela Shiffrin er blant favorittene til å ta OL-gull i storslalåm torsdag.
Mikaela Shiffrin er blant favorittene til å ta OL-gull i storslalåm torsdag. Foto: Fabrice Coffrini (AFP)

Feit vinnerodds på Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin jakter OL-gull i storslalåm og vi tror den amerikanske jenta lykkes.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Ol utfor menn: Herlig vinnerodds på Lund Svindal
OL skiskyting
: Hvem skal stoppe Dahlmeier?
OL skiskyting: Marte er Norges fremste medaljehåp
Oddsdobbel Europa League: Grønt lys på Lyon
Oddssingel 1 Europa League:
Tøft for Athletic i Moskva
Oddssingel 2 Europa League:
Napoli kan gi blaffen
OL Pyeongchang:
Her er programmet for vinter-OL

OL i Pyongchang har hittil vært en meget stor suksess for Norge, og etter at Johannes Høsflot Klæbo innfridde som storfavoritt i den klassiske sprinten tirsdag, står Norge med tre gull etter fire konkurransedager. Bortsett fra skiskyttergutta som har skutt seg vekk både på søndagens sprint og mandagens jaktstart, har de norske utøverne i all hovedsak innfridd.

Status på våre OL-tips
Vi lanserte fire tips til åpningdagen under OL lørdag. Vinnerspillet på Charlotte Kalla til 2,50 under kvinnenes skiathlon satt og i tillegg satt spillet på at Johann Andre Forfang ble beste norske utøver i normalbakken i hopp til pene 2,75 i odds. Søndag hadde vi kun to tips og medaljetipset på Sverre Lunde Pedersen gikk inn med bred margin til 2,00 i odds. Mandag lanserte vi medaljetips på Marte Olsbu og Tarjei Bø, begge til flotte oddser. Dessverre endte begge på 4. plass, men det var uansett gode forsøk. Tirsdag var dog våre to tips dårlige. Emil Iversen kom seg ikke til finale på den klassiske sprinten og da blir det ikke medaljer. Gullspillet på Sverre Lunde Pedersen var heller ikke kjempespill og selv om Lunde Pedersen gjorde en stor feil på sisterunden, var han uansett ikke i nærheten av gullvinner Kjeld Nuis på det tidspunktet.

Det har florert med utsettelser i alpint hittil i OL, og foreløpig er det kun guttas kombinasjon som er blitt gjennomført. Natt til torsdag er håp om at både kvinnenes storslalåm og mennenes utfor kan avvikles, etter at disse begge allerede har blitt utsatt en gang.

Storslalåm vinner - Mikaela Shiffrin - 3,00 (spillestopp torsdag kl 01.55)

Det har faktisk vært avviklet hele sju verdenscuprenn i storslalåm denne sesongen og fire forskjellige utøvere har vunnet. Tyske Viktoria Rebensburg står med tre seire, Mikaela Shiffrin med to seire og så har Federica Brignone og Tessa Worley vunnet hver sin.

Forhåndsoddsene gir Rebensburg et knepent favorittstempel og den tyske jenta kan ha blitt inspirert av at Tyskland allerede har tatt tre gullmedaljer. Likevel er det amerikanske Shiffri vi setter pengene på. Hun er en fantastisk utøver Shiffrin og selv om det er slalåm som er hennes aller beste øvelse, er det ingen tvil om at Shiffrin på sitt aller beste, også er den beste storslalåmkjøreren.

Og all den tid Rebensburg er satt til 2,75 i odds, mens Shiffrin er satt til 3,15 i odds, så heller det også i favør Shiffrin.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør