Sebastian Aho får gratulasjoner fra sine lagkamerater etter en av sine ni VM-scoringer.
Sebastian Aho får gratulasjoner fra sine lagkamerater etter en av sine ni VM-scoringer. Foto: David W Cerny (Reuters)

Finland kan gå hele veien i ishockey-VM

Finland er store favoritter i kveldens kvartfinale mot Sveits i ishockey-VM.

Kommersielt

Resten av verden feirer som kjent ikke 17. mai og derfor er det ganske ålreit utvalg på Langoddsen på vår nasjonaldag. Den store sportslige godbiten er naturligvis de fire kvartfinalene i ishockey-VM som avvikles i Danmark. I tillegg er det kamp i både Allsvenskan og playoff fra Danmark, samt nederlandsk kvalik og ikke minst er det første oppgjør mellom Wolfsburg og Holstein Kiel om retten til plass i neste sesongs Bundesliga. I League 2 er det playoff mellom Exeter og Lincoln.

Finland - Sveits - Sebastian Aho scorer mål - 2,20 (spillestopp kl 20.10)


Finland presterte å tape for både vertsnasjonen Danmark (2-3) og Tyskland (2-3 etter forlengning) i gruppespillet, men på den annen side vant også Finland med hele 5-1 mot Canada og 6-2 mot USA og det er ingen tvil om at Finland kan ta VM-gull.

En de som som virkelig har imponert for Finland er Sebastian Aho. Forwarden som til daglig spiller i NHL for Carloina Hurricanes leder poengligaen i VM hittil og står med 17 målpoeng. Ni scoringer og åtte assist er det blitt på 21-åringen. Han noterte seg blant annet for tre scoringer i den siste gruppespillkampen mot USA tirsdag.

Finland er med rette storfavoritter til å ta seg til semifinale, men 1,38 i odds på finsk seier er ikke veldig spennende. Vi setter heller pengene på et målscorerspill på Sebastian Aho til klart godkjente 2,20 i odds og spillet gjelder også inkluder overtid.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør