Bård Finne kan få spilletid for Köln i kveldens hjemmekamp mot Stuttgart.
Bård Finne kan få spilletid for Köln i kveldens hjemmekamp mot Stuttgart. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Finne kan få muligheten

Tidligere Brann-spiller Bård Finne har imponert for Köln under vinteroppholdet og kan få spilletid i kveld hjemme mot Stuttgart. Vi tror sterkt på Köln.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Tippetips: Liverpool vil til Wembley
Oddstips Super-G: Vi må spille Jansrud
Dagens dobbel: Full krise i Inter
V76 Bjerke: Herlig meny på Bjerke
V5 Bjerke: Vi byr på en frekkis i V5-5

Onsdagens langoddsprogram er ikke veldig omfattende, men det finnes klart interessante kamper på dagens program. Liverpool skal ut i en småvrien omkamp borte mot Bolton i FA-cupen, mens Real Madrid spiller hengekamp hjemme mot Sevilla i La Liga og kan øke sitt forsprang til fire poeng ned til Barcelona med seier.

VM alpint byr på Super-G med både Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal på startstreken og i tillegg spilles det flere seriekamper i Bundesliga.

Her finner du langoddsprogrammet for desktop.

Her finner du langoddsprogrammet for mobil.

Dagens oddstips

Köln - Stuttgart HDe siste fem kampene av runde 19 spilles i Bundesliga i kveld. Köln åpnet andre del av sesongen strålende med 2-0 seier borte mot Hamburger, mens Stuttgart gikk på hjemmetap mot Borussia Mönchengladbach. Det sendte Köln opp på 11. plass med 22 poeng, mens Stuttgart ligger nest sist med sine 17 poeng. Det er altså meget jevnt i nedre sjikt i Bundesliga.

Bård Finne (eks Brann) og hans Köln har meget snodige 1-3-4 (4-8 i målforskjell) og sterke 5-1-4 på bortebane. Motstander Stuttgart på sin side presterer bedre på bortebane (3-3-3) enn hjemme (1-2-6). 

Forklaringen på Kölns målfattige hjemmestatistikk ligger trolig i trener Peter Stögers defensive spillestil (4-2-3-1). Det var en strategi laget lyktes godt med i opprykkssesongen i fjor (53-20 i målforskjell) og det har altså fungert bra i Bundesliga denne sesongen. I de to siste treningskampene før sesongen startet opp igjen i helgen scoret Köln seks mål og de scoret altså to nye mål i helgen.

Kanskje Ströger slipper opp litt nå, og det øker mulighetene for at Bård Finne får spilletid i kveld (spilte begge treningskampene, men ble sittende på benken mot HSV). Han konkurrerer for øvrig blant annet med norgeskjenningen Anthony Ujah som har spilt de fleste kampene. Mannskapsmessig kan Ströger stille med toppet mannskap i kveld.

Motstander Stuttgart har altså vunnet tre bortekamper denne sesongen. Seirene er kommet mot Entracht Frankfurt, Freiburg og Hamburg, men generelt har Stuttgart underprestert denne sesongen. Noen spillere er skadet og midtbanespilleren Serey Die er opptatt med Afrikamesterskapet. 

Tross at Köln kun har vunnet en hjemmekamp denne sesongen, har vi god feeling for at laget vinner i kveld og kanskje er det nettopp Bård Finne som avgjør. H til 2,15 i odds blir vårt klare valg i denne kampen.

Nytt spill fra Norsk Tipping:  Bli millionær med Nabolaget.