Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Finsk på oddsmenyen

På en mager dag må vi ty til alternative ligaer for å finne gode spill.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 1:  
Overraskelse i Copa-semifinalen
V4 Eskilstuna:  Deilig lunsj fra Sverige
Lunsj-V5 Bjerke:  Montesjokk fra Kvasnes
V65 Øvrevoll:  Ny festaften i Bærum

Torsdagens oddsprogram består av norsk, svensk, finsk, islandsk og irsk fotball. I natt spilles det kvartfinale i Copa America.


RoPS - Inter Turku H 1,82

RoPs (forkortelese for Rovaniemen Palloseura) er ikke blant de mest kjente eller meritterte klubbene i Finland, og internasjonalt er laget mest kjent i forbindelse med en kampfiksingssak fra 2011 der ni av klubbens spillere ble dømt.

RoPs rykket ned samme sesong, men var tilbake i Finlands beste selskap i 2013. Det endte med 11. plass, mens laget sluttet én plass høyere i fjor.

2015 startet med tre strake tap, men de siste to månedene har vært en stor fest for fansen. Fire seiere og én uavgjort på de fem siste kampene har ført laget helt opp på annenplass i Veikkausliiga.

Det er en liga HJK har for vane å vinne, og det skiller sju poeng opp til Finnlands eneste storklubb. Men RoPs har to kamper til gode og kan klatre helt opp i ryggen på serielederen med fullklaff i disse to matchene.

Den defensive midtbanespilleren Tomas Hradecky soner karantene, men troppen skal ellers være lik den som knuste IIves 4-1 mandag.

Inter Turku var inne i en svak periode før det ble hjemmeseier over to nokså middelmådige lag i de to siste kampene. Ligger dermed på femteplass, seks poeng bak dagens motstander. Har middelmådige 1-2-4 på bortebane.

Laget sliter med skader på sentrale spillere før dagens kamp.

RoPs er i god form og har fem strake hjemmeseiere. Vi tror på en ny trepoenger mot en svekket og bortesvak motstander. Vahid Hambo, som hadde en strålende vårsesong og scoret fire mål på fire kamper før han ble skadet 11. mai, havnet på skadelisten i comebacket for to runder siden.

Franskmannen Guy Gnabouyou, som er lagets toppscorer, måtte ut med skade forrige runde, og trolig spiller ingen av disse to i dag.

Førstekeeper Jukka Lehtovaara og midtbanespillerne Oscari Qvick og Kalle Kauppi mangler også.

RoPs er i god form og har fem strake hjemmeseiere. Vi tror på en ny trepoenger mot en svekket og bortesvak motstander. 

Kampstart: 17.30.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus