En konsentrert Ole Einar Bjørndalen før sist lørdags VM-sprint. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
En konsentrert Ole Einar Bjørndalen før sist lørdags VM-sprint. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Flott mulighet for Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen varslet form under søndagens jaktstart i VM, og skal ha solide muligheter mot Simon Schempp på torsdagens 20 km.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel:
Umulig oppgave for Brynäs
Oddstips:
Everton forsvarer Englands ære
V65 Bjerke:Utfordrende jackpotomgang
V5 Bjerke:Mester ordner lunsjen
V4 Gävle:Stortalentet innfrir

Torsdagens oddsprogram består blant annet av 16. delsfinaler i Europa League, sluttspillmatcher i Get-ligaen og SHL og VM i skiskyting.

Ole Einar Bjørndalen - Simon Schempp H 1,75(spillestopp kl 17.10)
Det er en fantastisk spennende 20 km for herrer som venter i VM i skiskyting i Kontiolahti torsdag og trolig er det over 20 stykker som kan vinne gull. 20-kilometeren er den eneste herreøvelsen der det gis tilleggsminutter for bom, og så lenge det skal skytes to ganger liggende og to ganger stående (totalt 20 skudd), så er dette en øvelse der skytingen er mest avgjørende.

For en måned siden ville det vært utenkelig å foreslått et duellspill mot tyske Simon Schempp som dominerte voldsomt både i Ruhpolding og i Anterselva. Men i verdenscuprennene i Holmenkollen kom de første signalene om mulig formsvikt for Schempp, og på lørdagens sprint endte tyskeren helt nede på 70. plass etter å ha bommet på sju av ti skudd.

Ole Einar Bjørndalen var ikke med i Kollen, og åpnet VM med en 19.plass på sprinten etter tre bom. Leverte et solid langrenn da og gikk seg opp til en knallsterk 4. plass på søndagens jaktstart etter å ha bommet to ganger der.

Med tanke på formutviklingen til disse to løperne, må det være grunn til å tro at Ole Einar Bjørndalen er foran Simon Schempp i mål idag og oddsen for at så skjer er godkjente 1,75. 

Martin Fourcade - Emil Hegle Svendsen H 1,50 (spillestopp kl 17.10)
Martin Fourcade er regjerende OL- og verdensmester på denne distansen, men har foreløpig ikke helt innfridd i dette VM. Ble nummer 12 på sprinten sist lørdag etter tre bom, og tross tre bom på jaktstarten søndag gikk han seg opp til 7. plass. Fourcade samler ikke på slike plasseringer og er favoritt til å vinne dagens øvelse, men må skyte bedre da og kanskje øke farten i sporet et knepp også.

Emil Hegle Svendsen har ikke fått til mye etter nyttår og innledet VM svakt. 4 bom ga en meget skuffende 36. plass på lørdagens sprint, og heller ikke i sporet sprudlet det av Emil. Det gikk litt bedre på søndagens jaktstart, men Emil bommet igjen tre ganger, men klarte ihvertfall å gå seg opp til en 19. plass.

Per dags dato skyter Martin Fourcade litt bedre, han går litt raskere i sporet og han er altså regjerende olympisk mester og verdensmester på distansen. Det må være bra sjanse for at Martin Fourcade er foran Emil Hegle Svendsen også i dag, slik han har vært på de to foregående distansene. 1,50 på at Martin "tar" denne duellen er klart akseptabel odds.

Dobbelen med duellseire til Ole Einar Bjørndalen og Martin Fourcade gir en samlet odds på 2,63.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus