*Nettavisen* Sportspill.

Folkefest og EM-tur for Nord-Irland

KEY MAN: Dessverre for Nord-Irland er Kyle Lafferty suspendert til torsdagens kamp. Foto: Michael Cooper (Afp)

Vi tror det endelig er dags for at Nord-Irland sikrer seg en plass i Europamesterskapet.

08.10.15 16:54

Sportspills øvrige torsdagsprogram:
Oddstips 1: Skandaledronen sender Albania til EM
Tippekupongen: EM-skjebnene skal avgjøres
Oddstips 3: Jimmie banker til
V65 Klosterskogen: Solberg fikser jackpotcashen
V64 Jägersro galopp:
Birger jakter ny V64-fest

TV-kampene: Slik ser din TV-uke ut

Det er endelig internasjonal fotball på gang igjen og flere av verdens beste landslag skal i aksjon på langoddsprogrammet - deriblant Tyskland.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Nord-Irland + Romania, samlet odds 3,65.

Nord-Irland - Hellas, H 2,15
At Nord-Irland skulle toppe gruppen med 5-2-1 og alt i sine hender, var ikke veldig sannsynlig - selv om gruppen jevnt over er svært svak. Vinner de denne er de i EM. Motivasjon god nok, og nord-irene vil naturligvis gå av hengslene allerede før denne kampen.

2-2-0 er irenes hjemmestatistikk. Hjemmelaget blir imidlertid svært svekket av Kyle Laffertys suspensjon. Toppscoreren har syv mål så langt og står for over halvparten av hjemmelagets scoringer. Josh Magennis kommer inn i hans sted. Chris Beard og Conor McLaughlin er også suspenderte.

Likevel tror vi Nord-Irland er bedre kollektivt og individuelt, og det er altfor mye i potten i denne kampen. Er det én kamp i historien de må vinne, er det denne. Det er absolutt ingen garanti for at de tar alle poengene i Finland siste runde.

Hellas har absolutt ingenting å spille for og de ligger helt sist med tre poeng fra åtte kamper. Motivasjonen er på bunn og de er trolig mest interesserte i å bare bli ferdig med denne marerittkvalifiseringen.

De har scoret bare to mål i hele kvalifiseringen og det ser rett og slett bekmørkt ut. Bedre blir det ikke av at den solide Roma-stopperen Kostas Manolas er suspendert, og Kyriakos Papadopoulos er skadet. Defensivt svekket der, altså.

Hjemmeoddsen til 2,15 er klart mest forlokkende og vi tror alt ligger til rette for hjemmeseier.

Romania - Finland, H 1,70
Romania har også vanvittig mye å spille for og er nesten nødt til å vinne denne, etter tre 0-0-kamper på rad. De er ikke akkurat involvert i målfester - kun ett mål er scoret i deres fem siste kamper!

De har heller ikke tapt en kamp i løpet av kvalifiseringen og har tre poeng til gode på Ungarn. Men siden de spilte 1-1 mot Ungarn i Romania og 0-0 i Ungarn, er Ungarn faktisk foran på innbyrdes, jamfør den fjerde "tiebreakeren" i EM-kvalifiseringen.

Altså er det mye i potten hos Romania. De er enormt solide defensivt og vil være det også i dag, mens støtten fra hjemmefansen vil være formidabel. 2-2-0 på hjemmebane er godkjent statistikk.

Finland er ikke ute av kampen om EM, men det ser mørkt ut. De må helst vinne de to siste kampene mot Romania og hjemme mot Nord-Irland. Nå har de to 1-0-seire på rad mot henholdsvis Hellas og Færøyene, intet mindre enn forventet.

2-0-2 er bortestatistikken til Finland, som må klare seg uten en av to toppscorere, Riku Riski. Da hviler mye av scoringsansvaret på Joel Pohjanpalo, som har scoret begge i de to siste seierne.

Norsk Tipping har plassert seg opp mot markedstoppen på hjemmeseier her og 1,70 mot et svakt Finland bør være fullt oppnåelig for rumerne.

Totaloddsen blir da en meget forlokkende 3,65.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.