Fernando Torres avbildet i Atletico-drakt i 2004. Nå er 30-åringen tilbake i klubben der spisseventyret startet.
Fernando Torres avbildet i Atletico-drakt i 2004. Nå er 30-åringen tilbake i klubben der spisseventyret startet. Foto: Paul White (Ap)

Fordel Real med Torres fra start

Atletico nedprioriterer trolig cupen denne sesongen. Og da ligger alt til rette for seier til Real Madrid i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Tippetips:
Slik skal vi få 12 rette
Tour de Ski: 
I dag er det Martins tur
Tour de Ski:
  Overraskende odds på Northug
Tour de Ski: 
Weng banker Kowalczyk igjen
V76 Bjerke: 
Hamre har bankeren
V4 Bergsåker:
  Ohlsson i hovedrollen

Vi har en ny og herlig Tour de Ski-dag foran oss når langrennseliten forflytter seg til sveitsiske Val Mustair onsdag. Der skal gutta gå 10 km klassisk, mens jentene går 5 km klassisk.

I tillegg er skiskytingsirkuset i gang igjen i tyske Oberhof der det skal gås 4 x 6 km stafett for jentene i ettermiddag. Utover dette er det naturligvis også masse fotball, deriblant klassikeren Atletico Madrid - Real Madrid, på onsdagens langoddsprogram.

Dagens oddstips

Atletico Madrid – Real Madrid B


Det er duket for sesongens tredje slag om Madrid. Atletico har slått Real både i Supercopa og på bortebane i serien så langt, og Real-spillerne er garantert sultne på en revansje.

Det tror vi det er gode muligheter for. Atletico-trener Diego Simeone ser nemlig ut til å nedprioritere cupen denne sesongen. Laget har en meget viktig bortekamp mot Barcelona til helgen. I tillegg blir trolig Barcelona (som spiller mot Elche i kveld) trolig motstander i kvartfinalen for laget som går videre av Atletico og Real.

Det er ikke umulig at det blir noen endringer på laget i kveld, og det er klart at den hjemvendte sønnen Fernando Torres spiller fra start. 30-åringen debuterte for Atleticos A-lag som 17-åring, scoret 91 mål på 244 kamper og ble en legende allerede før han ble solgt til Liverpool i 2007.

« El Niño» hadde noen fantastiske år på Anfield, men prestasjonene begynte å bli dårligere allerede i månedene før 50 millioner pund-overgangen til Chelsea i januar 2011. De siste fire årene har vært en eneste stor nedtur for den tidligere storscoreren, og halve Madrid håper nå at han får karrieren på rett kjøl i moderklubben.

Vi utelukker ikke at Torres klarer ikke å finne målteften tilbake i Spania, men så langt denne sesongen har han gjort svært lite positivt på banen. Og det det vil overraske stort om han er kommet i form etter bare noen få treninger med sine nye lagkamerater.

Cristian Rodriguez, Cristian Ansaldi og Joao Miranda jobber med formen etter skader, og det ser ikke ut til at noen av dem spiller i dag. Andrekeeper Jan Oblak står trolig i mål stedet for Miguel Angel Moya.

Lagene møtte hverandre i cupen også i fjor og forfjor. I 2014 vant Real begge oppgjørene (og slo senere Barcelona i finalen), mens Atletico trakk det lengste strået i finalen i 2013.

Atletico åpnet året med en oppskriftsmessig 3-1-seier over Levante og ligger nå bare ett poeng bak Real. Sistnevnte klarte nemlig ikke å vinne sin 23. kamp på rad og måtte ta til takke med 1-2-tap borte mot Valencia søndag.

Real stilte med et tilnærmet toppet mannskap, og det var nokså overraskende at Valencia skulle stikke av med seieren.

Luka Modric er fortsatt skadet, og det er noe usikkerhet rundt Alvaro Arbeloa. Ellers er skadesituasjonen meget fin for bortelaget. Keylor Navas kommer til å starte i mål, og trener Carlo Ancelotti har varslet at han kan komme til å vrake noen av spillerne han var misfornøyd med i Valencia-kampen.

Når vi tar med treningskampen mot Milan i romjulen, har Real tapt to kamper på rad. Laget har også tapt to på rad mot erkerivalen, og vi kommer garantert til å se et heltent og revansjesugent Real-lag i kveld.

B til 2,10 er vårt tips.