*Nettavisen* Sportspill.

Forfang leder an i norsk hoppsuksess

Johann Andre Forfang (her under trening i Vikersund) var lengst i mandagens kvalifisering i Obertsdorf. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Johann Andre Forfang var lengst i mandagens kvalifiseringsrenn i Oberstdorf. Tirsdag innledes den tysk-østerrikske hoppuka.

29.12.15 21:54

Tirsdagens langoddsprogram er slett ikke verst. Leicester skal prøve å gjeninnta føringen i Premier League når laget tar imot Manchester City hjemme i Premier League. I tillegg spilles det fire kamper i Championship og noe skotsk fotball. For øvrig er det mye ishockey på dagens liste, men i tillegg er det en del vintersport.

Jentene kjører slalåm i , mens gutta kjører utfor i italienske Santa Caterina og det er endelig dags for start av den tysk-østerrikske hoppuka og det er lov å ha store forventninger til det norske laget. Før kveldens åpningsrenn i Obertsdorf, har vi fire nordmenn inne blant de ti beste sammenlagt i verdenscupen og det er lenge siden, vi har hatt slik bredde i toppen av norsk hoppsport.

Johann Andre Forfang - Stefan Kraft H 2,10 (spillestopp kl 15.45)
Tromsøværingen Johann Andre Forfang viste flotte tendenser i fjor, og har innledet denne sesongen strålende. Han havnet på pallen både på Lillehammer 6/12 og i Nizhny Tagil 13/12 og var lengst i gårsdagens kvalifisering med et hopp på 139 meter. Måtte riktignok se seg slått av både Peter Prevc og Severin Freund, da disse hadde litt vanskeligere vindforhold i sine hopp, men bekreftet uansett toppform igjen.

Fjorårets vinner av hoppuka, Stefan Kraft, har ikke innledet denne sesongen like bra, men viste fremgang i de to siste rennene for jul i Engelberg og endte på 7. og 8. plass i de to rennene som ble avviklet der. Gjorde et flott kvalifiseringshopp i går og endte kun 0,8 poeng bak Forfang på 4. plass.

Men likefullt er det pussig at Kraft er satt til 1,50 favoritt i denne duellen. Det må være verd å sette penger på formsterke Forfang til 2,10 i odds på at han er foran Kraft i kveldens renn. PS. Oddsen på Forfang har blitt senket til 2,00.

Anders Fannemel - Kenneth Gangnes B 1,75 (spillestopp kl 15.45)
Vi kunne naturligvis spilt singelspill på Forfang, men tar med denne helnorske duellen og lar oss friste av oddsen på Gangnes.

Det er selvsagt jevnt mellom disse, men ingen tvil om at Gangnes har vært best av disse hittil denne sesongen. Anders Fannemel hopper ujevnt og selv om han gjorde er bra hopp i mandagens kvalifiseringsrenn, endte han 9,7 poeng bak Gangnes.

Kenneth Gangnes har slått Anders Fannemel har bortsett fra det første rennet i Engelberg (22/11) og det andre rennet i Nizhny Tagil (13/12) vært klart foran Fannemel i de tre andre verdenscuprennene der begge har deltatt denne sesongen. Gangnes har vært Norges mest stabile hopper hittil og ligger på 3. plass i verdenscupen sammenlagt.

Hadde disse to gutta prestert "omvendt" hadde Fannemel vært satt til rundt 1,50 i odds, da han har det mest kjente navnet av disse to.

Basert på oddsen, sesongens resultater hittil og gårsdagens kvalifiseringsrenn, er det svært gode argumenter for å sette pengene til duellseier til Kenneth Gangnes. 1,75 er klart godkjent odds. PS. Oddsen på Gangnes har blitt senket til 1,70

Det gir oss en norsk hoppdobbel til pene 3,68 i odds. Oddsene er blitt endrer og totaloddsen er nå 3,40.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag