Form slår klasse i kveld?

Mot årsdebuterende årgangstopper tror vi formhesten tar seg av det første Dagens Dobbel-løpet på Jarlsberg.

Kommersielt

Klikk her for Nettavisens DD-tips

Det er en mengde flotte hopper Jarlsberg travbane har klart å få på startstreken i DD-1 i kveld. Siden løpet er åpent for alle 4-åringer uansett grunnlag tar to av fjorårets kulltopper turen til Tønsbergovalen. 2 Eternal O. tjente 286.000 i fjor der seieren i hoppe-kriteriet raget høyest. I det klassiske oppgjøret slo hun faktisk årgangsener 8 Qtee som vant 6 løp, og tjente hele 439.000 for sin dyktige trener Jan Kristian Waaler.

I kveld gjør disse årets første start i en svært spennende 4-årssesong. Vi blir overrasket om kretsen rundt de to flotte damene satser alt på å vinne kveldens løp der magre 16.000 venter vinneren. Det er større og viktigere årgangsløp som gjelder for disse.

Derfor satser vi heller på en formtoppet 5-åring ved navn 4 Classical Pine. Silver Pine-datteren til Morten M. Ottersen var knusende overlegen da årets første seier ble bokført på Biri sist. Med superkusk Gunnar Austevoll i vogna smadret hoppa gode konkurrenter, og var skikkelig imponerende. Det var hoppas tredje seier på de siste ti startene - og verdt å merke seg er at Austevoll har vært kusk ved samtlige seire. Mens toppkuskene Asbjørn Mehla, Lars Anvar Kolle og Vidar Hop har misset på tilsammen seks forsøk har kveldens kusk en miss. Da feilet Classical Pine, men kom strålende tilbake til fjerde.

Det er svært god verdi i vår vinner siden den laveste dd-oddsen pr. kl. 13.30 er drøye 30 (112.000 i omsetning).

Kvartett gjør opp?
Vi velger å bruke fire hester i den andre avdelingen. 3 Krem har vært meget god i regi dyktige Øyvind Kruse, men i kveld er det treneren selv som sitter i vogna - det trekker nok endel ned. En annen formtoppet traver er Moe Odins helbror, 13 Moe Argr. Denne vriompeisen har ikke vunnet travløp på år og dag, nærmere bestemt 27.9.2006. Nå er formen helt på topp, og forutsetningene perfekte med tanke på spor og grunnlag.

På det største forslaget tar vi også med 11 Hyper Bravur som kan mye i en feilfri utgave samt vår store luring, 1 Høstboviktor og Cato Antonsen. Vi tror kuske-Cato kan spore dette løpet hele veien med 7-åringen som nå har fått etpar gjennomkjøringer i hans regi. Järvsöfaks-sønnen vant 7 av 36 løp som 4- og 5-åring, og travet 27.0 på distansen. Det sier oss at hesten er god nok til å vinne Dagens Dobbels andre avdeling - til en foreløpig odds på 75.

Kjøp en DD-bong og se løpene på nrk2 kl. 22.35 i kveld