*Nettavisen* Sportspill.

Forsvarsproblemer for Rosenborg

Cristian Gamboa er tatt ut i Costa Ricas VM-tropp og er uaktuell til RBKs bortekamp mot Godset. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg sliter med flere fravær før den viktige bortekampen mot Strømsgodset.

24.05.14 09:44

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips:
Utfordrende tippekupong kan gi store premier
Oddstips 1:
Tjen penger på slaget om Madrid
Oddstips 2:
De spiller om 1,4 milliarder
V75: Solvalla:
Herlige løp og 70 mill. i potten
Gull-Lotto:
22 millioner kroner i potten

På lørdagens oddsprogram kan vi blant annet spille på Champions League-finalen, playoff-finalen i Championship og storkampen Strømsgodset - Rosenborg.

Dagens spill 2
Strømsgodset – Rosenborg H 1,95

Godsets har vært et klart bedre hjemmelag enn bortelag de siste sesongene, men klarte å heve seg såpas mye på reise forrige sesong at gullet ble rodd i land. Denne sesongen ser det ut til ut drammenserne igjen kommer til å slite med å ta poeng på bortebane, og fasiten så langt er fem av femten mulige poeng på fremmed gress. Prestasjonene i tirsdagens kamp mot Stabæk på Nadderud var under pari, og 1-2-tapet er det ikke grunn til å klage på. Hjemme på Marienlyst er det imidlertid blitt full pott på de første fem kampene.

Jørgen Horn ser ut til å bli eneste skadefravær. Keeper Adam Larsen Kwarasey har fått dispensasjon av Ghanas landslag til å spille kveldens kamp.

Rosenborg har bare tatt fire poeng på de siste fire kampene og er i ferd med å bli kraftig akterutseilt i gullkampen. Det sprudler ikke av RBK om dagen, og når man i tillegg har begynt å misbruke sjansene og lekker bak, er det ikke rart laget har falt ned til en skuffende sjuendeplass.

RBK har svært mange fravær til kveldens kamp. Mix og forsvarsspiller Christian Gamboa har sluttet seg til henholdsvis USAs og Costa Ricas VM-tropp. Forsvareren Per Verner Rønning, Alexander Sørloth og Alexander Søderlund er skadet. Forsvarer Mikael Dorsin har også føling med en skade, men de siste rapportene tyder på at han starter på benken. Rosenborg har anket karantenen til Dorsins kollega Stefan Strandberg, og han kan er disponibel inntil anken er behandlet.

Hjemmesterke Godset bør ha gode vinnersjanser mot et RBK som er svekket i forsvar og av fraværene til Mix og Søderlund.

I boksen under kan du spille på Godset - RBK (du kan selv endre innsatsen).

HTML EMBED


Dagens langskudd
Real Madrid – Atletico Madrid
uavgjort 3,30
Så var det endelig duket for årets høydepunkt for den europeiske klubbfotballen. Byrivalene Real og Atletico er begge verdige finalister, og det er bare å la seg imponere av de spanske lagenes innsats i Europa denne sesongen (Barcelona kom også til semifinalen, mens Sevilla vant Europa League).

Norsk Tipping har satt opp hele 49 objekter på kampen, og vi kan blant annet spille på om en rekke spillere scorer mål, hvilket lag som leder ved pause, når det første målet kommer og om begge lag scorer.

Vi har valgt å anbefale spill på HUB-oddsen ved ordinær tid. Hvis vi skal velge en vinner i oppgjøret, sier magefølelsen Real Madrid. Det skyldes mye at laget har det høyeste toppnivået og de største stjernespillerne. Men årets Atletico-utgave er så sterk, seig og solid at det blir uaktuelt å spille H til lusne 1,85 i odds. Uavgjort etter 90 minutter er ikke et utenkelig resultat, og oddsen på 3,30 frister langt mer.

Her får du mer omtale av lagene og kampen:

Real Madrid imponerte ingen i hjemmekampen mot Bayern München i semifinalen, men leverte en taktisk perfekt match i returmøtet og vant hele 4-0 i Allianz Arena. Det går skuddår mellom hver gang seiersvante Bayern-spillere blir rundspilt på den måten.

Kveldens finale blir helt sikkert ikke like enkel for Real Madrid. Atletico er et svært gjerrig lag som gir motstanderen minimalt med rom de siste 25 meterne foran keeper Thibaut Courtois. Trener Diego Simeone har også garantert en plan for å stoppe Ronaldo og Bales lynhurtige kontringer.

Atletico slapp bare inn 26 mål på 38 kamper på veien til seriegull i La Liga, mens Real fikk 38 baklengs. Real var imidlertid den mestscorende klubben med 104 mål, mens Atletico ”bare” fikk 77 scoringer.

Xabi Alonso (karantene) og Jese (skadet) er helt sikkert ute for Real. I tillegg er det usikkerhet rundt viktige spillere som Karim Benzema og Pepe. Ronaldo ser ut til å ha ristet av seg skadeproblemene.

Atletico har også usikkerhet rundt sentrale spillere før finalen. Det jobbes intenst med å få Diego Costa klar, og de siste rapportene tyder på at spissen kan rekke kampene. Arda Turan og Christian Rodriguez er også usikre.

Atletico har imponert stort denne sesongen, og det er nesten utrolig at en klubb med en tropp som i utgangspunktet er både svakere og mindre enn det Real og Barcelona kan skilte, har klart å levere varene i så mange viktige kamper i en lang sesong. Vi tror laget har krefter til å igjen til årets høydepunkt, og det vil ikke forundre oss om kampen går til ekstraomganger.

I boksen under kan du spille på Real Madrid - Atletico Madrid (du kan selv endre innsatsen).


HTML EMBEDNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.