*Nettavisen* Sportspill.

Fourcade gir Frankrike stafettgull

Martin Fourcade går den svært viktige sisteetappen for Frankrike på torsdagens mixedstafett. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

VM i skiskyting innledes med mixed stafett. Frankrike er favoritter og har Martin Fourcade på siste etappe.

06.03.15 09:37

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips:Hvorfor er ikke dette laget favoritt?
V65 Bergen:
Jackpot i gullgruven
V5 Bjerke:
Wolden har nøkkelhestene

Torsdag innledes verdensmesterskapet i skiskyting i finske Kontiolahti med mixed stafett. En rekke dueller er satt opp til dagens øvelse, samt vinnerspill. Mesterskapet skal avvikles helt frem til neste søndag.

Vinner VM skiskyting mixed stafett - Frankrike 2,35

HTML EMBED

Til tross for at det er VM, så topper ikke Norge laget til denne mixed stafetten. Fanny Welle Strand Horn og Tiril Eckhoff er riktignok våre to beste kvinnekort per dags dato og Johannes Thingnes Bø har vært vår beste mannlige skiskytter denne sesongen, men broder Tarjei som går siste etappen har ikke levert denne sesongen, og er et usikkert kort på den siste etappen.

Norge er faktisk regjerende OL- og verdensmester i denne øvelsen, men i dag får våre utvalgte stille i outsiderklassen, da vi ikke har like sterkt mannskap som i de to foregående mesterskapene (Tora Bergen er blant annet borte hos jentene).

Norsk Tipping har nesten sidestilt oddsen på Frankrike (2,35) og Tsjekkia (2,55) som gullvinner på åpningsøvelsen. Det er helt korrekt, men siden Martin Fourcade stiller på siste etappe for Frankrike, er det avgjørende for at vi tror Frankrike tar hjem gullet. Annie Bescond, Marie Dorin Habert, Jean Guillaume og Martin Fourcade er helt identisk med lagoppstillingen som ble nummer seks i Sotsji, men det franske laget er likevel det jevneste som stiller på startstreken i kveld, og skyter normalt svært så stødig.

Ondraj Moravec og Tarjei Bø som går sisteetappene for hhv Tsjekkia og Norge, har ikke vært i nærheten av å matche Martin Fourcade i sporet denne sesongen, og selv om VM er VM må det være klar fordel Fourcade dersom vi antar at det ikke er avgjørende luker før den siste etappen. Verken Tyskland eller Russland topper laget sitt til denne mixed-stafetten, og det er også fordel Frankrike som får vår tillit i dag til helt greie 2,35 i odds.

Annonsebilag