FORTVILET: Manchester Uniteds skadesituasjon gir manager Louis van Gaal hodebry foran dagens oppgjør mot Bournemouth
FORTVILET: Manchester Uniteds skadesituasjon gir manager Louis van Gaal hodebry foran dagens oppgjør mot Bournemouth Foto: Carl Recine (Reuters)

Fra vondt til verre for van Gaal

Etter tirsdagens Champions League-skuffelse tar skadeplagede Manchester United turen til Englands sørkyst for å møte et Bournemouth-lag med blod på tann.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Dagens singel: Sassuolo blir bare bedre og bedre
Dagens dobbel: Tidligere storscorer trenger god start 
Dagens langskudd 2: Trollmannnen Donadoni gjør det igjen
Lørdagens tippekupong:
Hel-engelsk tippekupong

Trav
V75: Enorm V75-omgang med 13 millioner i potten

Dagens langoddsprogram tilbyr flere godbiter fra fotballens verden, med severdige fotballkamper fra hele verden.

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 18.25.
Bournemouth – Manchester United, H, 3.40.

Det har ikke vært enkelt for Bournemouth-sjef Eddie Howe i klubbens første forsøk i Premier League. "The Cherries" har vært uheldige med skader på nøkkelspillere, og har slitt både bakover og fremover. Men det begynner å se lysere ut for Bournemouth, som etter poengdelinger mot Swansea og Everton, i tillegg til en svært sterk borteseier mot Chelsea, har kommet seg over nedrykksstreken. Dagens hjemmelag har vært over og under nedrykksstreken flere ganger gjennom sesongen, og står med 13 poeng på 15 kamper.

Bournemouth har sanket de fleste poengene sine på bortebane denne sesongen, og har bare én seier på Dean Court. I tillegg har de sluppet inn 12 mål på hjemmebane, og bare scoret åtte. Bournemouth troner i tillegg øverst på Premier Leagues skadetabell. Toppscorer Callum Wilson er fortsatt ute etter sin stygge kneskade tidligere denne sesongen, i tillegg til at både Christian Atsu, Max Gradel, Tyrone Mings, Adam Federici, Lee Tomlin og Tommy Elphick er ute til oppgjøret mot de røde djevlene. Sylvian Distin, Marc Pugh og Joshua King har slitt med sykdom og småskader de siste dagene, men ventes å være tilbake til dagens oppgjør.

Siden sparkingen av Garry Monk har det blitt spekulert i om Eddie Howe er mannen som kan komme til å ta over den walisiske klubben, men inntil videre har Bournemouth-manageren fullt fokus på å holde Bournemouth over streken, og etter "The Cherries" sin sterke seier mot Chelsea på Stamford Bridge, kommer nok Howe til å sende ett motivert mannskap ut på matta i kampen mot de skadeplagede djevlene.

Hodebry for van Gaal
Louis van Gaal er i hardt vær om dagen. Selv om Manchester United i skrivende stund befinner seg på 4. plass i Premier League, har den tradisjonsrike klubben ikke imponert noen denne sesongen. Louis van Gaal og hans røde djevler har måttet tåle mye kritikk for sitt spill denne sesongen, men United-fansen kan ikke klage på poengfangsten. Manchester United har plukket med seg 29 poeng på 15 kamper, og selv om de bare har sluppet inn ti mål denne sesongen, har de også bare scoret 20. Den nederlandske manageren kan glede seg over en solid bortestatistikk på 4-2-2, en statistikk som gjør dem til ett av ligaens beste bortelag.

Klubben fra Manchester røk tirsdag på hodet ut av Champions League etter å ha tapt 3-2 i Tyskland mot Wolfsburg. Manager van Gaal er derfor avhengig av å slå tilbake med ett godt resultat i dagens kamp mot Bournemouth, men det blir nok ingen dans på roser for den nederlandske manageren som har store problemer på skadefronten.

Van Gaal må klare seg uten Luke Shaw, Antonio Valencia, Phil Jones, Ander Herrera og Marcos Rojo, i tillegg til at kaptein Wayne Rooney er ute. Som om det ikke var nok å ryke ut av Champions League på tirsdag, pådro også Matteo Darmian og viktige Chris Smalling på seg skader i møtet med tyskerne, og må også stå over dagens kamp. I tillegg har FA bestemt seg for å utestenge Bastian Schweinsteiger i tre kamper etter bruk av albuen i forrige helgs oppgjør med West Ham. På fredagens pressekonferanse kunne van Gaal glede United-fansen med nyhetene om at Morgan Schneiderlin er klar for kamp etter hans skade.

Med tanke på Manchester Uniteds skadeproblemer og deres form inn mot kampen, tror vi van Gaals kritikere får enda mer vann på mølla. Med en odds på 3,40 for seier til Bournemouth som strutter av selvtillit etter å ha tatt skalpen på Chelsea i forrige runde, backer vi Bournemouth til å sjokkere også denne helgen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør