Even Hovland skadet seg i midten av juli og er ute av spill til september.
Even Hovland skadet seg i midten av juli og er ute av spill til september. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

”Frankenderby” uten Hovland

Even Hovland må vente med Nürnberg-debuten.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Odds:  Orker Elfsborg hardkjøret?
Premier League:  Tabelltips og omtale av alle klubbene
V65 Leangen: Storstilt jackpot med Veronika
V4/V5 Solänget:  Ny suksess i Sverige
V64 Färjestad:  Toppløp og deilig jackpot

Undertegnede er tilbake på jobb etter en fire uker lang ferie og gleder seg til å ta fatt på oddstipsene igjen. Den første delen av året endte med en tilbaketalingsprosent på 98 prosent på mine 137 ordinære oddstips, og målet er å krype over 100 prosent i løpet av høsten.

Når man ser på mandagens oddsmeny, merker man at sesongen er i ferd med å sparkes i gang igjen flere steder i Europa. Vi kan blant annet spille på matcher fra ligacupen i England, 1. divisjon i Norge, Allsvenskan, Superligaen, og 2. Bundesliga.

Vi startet dagen med et singeltips fra Allsvenskan, og følger opp med et langskudd fra 2. Bundesliga i denne saken.

Dagens langskudd

Greuther Fürth - Nürnberg U

Greuther Fürth rykket ned fra Bundesligaen for to sesonger siden og var nær ved å rykke opp igjen forrige sesong. Laget lyktes imidlertid ikke i playoffen og må ta til takke med et nytt år på nest høyeste nivå i Tyskland.

Sesongen ble innledet med 1-1 borte mot Bochum for ni dager siden. Greuther Fürth hadde bra med muligheter til å avgjøre, men kunne også ha tapt det ene poenget i det som var et sjansefullt oppgjør.

Det er blitt gjort en del utskiftninger i troppen i løpet av sommeren, og tre nykommere startet i serieåpningen. Spissen Ilir Azemi skulle etter planen ha gjort comeback etter skade i kveld, men er ute på ubestemt tid etter å ha vært involvert i en stygg bilulykke.

Nürnberg avsluttet forrige sesong med sju strake tap og rykket dermed ned til 2. Bundesliga. Har mistet en rekke spillere i løpet av sommeren, og det var mange nye fjes å se i serieåpningen (1-0 over Aue). Tidligere Molde-spiller Even Hovland var imidlertid ikke med i troppen grunnet skade. Han må stå over også i kveld, sammen med Danny Blum og kaptein Jan Polak.

Dette er et lokalderby med tradisjoner langt tilbake i tid da Greuther Fürth og Nürnberg var de ledende klubbene i Tyskland. I 1921 bestod landslaget kun av spillere fra disse to lagene. Oppgjøret – som blir kalt ”Frankenderby” - er blitt spilt hele 253 ganger, og ingen andre klubber i Tyskland har møtt hverandre så mange ganger.

Begge klubbene er tippet i toppen av ligaen denne sesongen, og det blir ofte jevnt når lagene møtes (to av de siste fire innbyrdes har endt uavgjort). Vi tror på en tett kamp også i kveld, og uavgjortoddsen på 3,10 er fristende.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus