Frankrike gjorde en god figur under sommerens fotball-VM og har imponert i treningskampene etter mesterskapet.
Frankrike gjorde en god figur under sommerens fotball-VM og har imponert i treningskampene etter mesterskapet. Foto: Franck Fife (Afp)

Frankrike best i stjernemøtet

Frankrike og Brasil barker sammen på Stade de France i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 1:
  På tide å spille Sparta
V65 Klosterskogen: Åpen omgang
V5 Bjerke:  Mac til lunsj
V4 Axevalla: Goop har favorittene

Det er blitt en meget fin start på uken for oddstipsene, og etter seirene til Danmark mot USA (2,10 i odds) og Skottland mot Nord-Irland (1,75 i odds) i går, er det blitt treff på fem av seks forslag så langt.

Torsdag er det blant annet privatlandskamper, semifinaler i sluttspillet i Get-ligaen og NHL på oddsprogrammet.

Dagens oddstips 2

Frankrike - Brasil H

Frankrike arrangerer som kjent EM i 2016 og slipper derfor å kvalifisere seg for mesterskapet. Landet har spilt en rekke privatkamper etter kvartfinaletapet for Tyskland i fjor sommer. Så langt har det ikke blitt et eneste tap, og høydepunktene har vært seier over sterke nasjoner som Spania, Sverige og Portugal.

Frankrike gjorde en god figur i VM-sluttspillet, og klubbfotballen i landet har tatt flere steg i riktig retning de siste sesongene.

Selv om det er forfall fra Maxime Gonalons, Paul Pogba og Hugo Lloris , kan landslagssjef Didier Deschamp stille med en meget potent tropp med god dekning i alle lagdeler.

Frankrikes tropp:
Keepere: Mandanda (Marseille), Ruffier (Saint-Etienne), Costil (Rennes).

Forsvar: Evra (Juventus), Jallet (Lyon), Koscielny (Arsenal), Sagna (Manchester City), Sakho (Liverpool), Trmmoulinas (Sevilla), Varane (Real Madrid), Zouma (Chelsea).

Midtbane : Gonalons (Lyon), Kondogbia (Monaco), Matuidi (Paris Saint-Germain), Payet (Marseille), Schneiderlin (Southampton), Sissoko (Newcastle).

Angrep: Benzema (Real Madrid), Fekir (Lyon), Giroud (Arsenal), Griezmann (Atletico Madrid), Lacazette (Lyon), Valbuena (Dynamo Moskva).

Dunga tok over et brasiliansk landslag i krise etter VM og har så langt hatt stor suksess i sin andre periode som landslagssjef.

På seks privatkamper er det blitt seks seiere, og det smakte garantert herlig med 2-0 over Argentina på hjemmebane i november.

Brasils tropp:
Keepere: Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Gremio), Diego Alves (Valencia)

Forsvar: Gabriel Paulista (Arsenal), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Miranda (Atletico Madrid), Gil (Corinthians), Filipe Luis (Chelsea), Danilo (Porto), Fabinho (Monaco), Marcelo (Real Madrid)

Midtbane: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Souza (Sao Paulo), Fernandinho (Manchester City), Philipe Coutinho (Liverpool), Willian (Chelsea), Firmino (Hoffenheim), Oscar (Chelsea), Douglas Costa (Shakhtar Donetsk)

Angrep: Neymar (Barcelona), Luis Adriano (Shakhtar Donetsk), Robinho (Santos)

David Luiz og Marquinhos er ute med skader, og startoppstillingen blir trolig omtrent slik i kveld: Jefferson - Danilo, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luis - Fernandinho, Luiz Gustavo, Willian, Oscar - Neymar; Roberto Firmino.

Det er verdt å merke seg er at Hoffenheims offensive midtbanespiller Firmino, som scoret seiersmålet mot Østerrike i landets siste treningskamp, kan debutere fra start i sin tredje landskamp. Robinho er for øvrig inne i landslagsvarmen igjen.

Dette er en åpen kamp mellom to av verdens beste landslag, men magefølelsen vår sier at Frankrike trekker det lengste strået. Laget har imponert stort på hjemmebane de siste sesongene, og man må en god del år tilbake i tid for å finne en periode der Frankrike har hatt et like godt landslag og like sterke toppklubber.

Dunga har en imponerende statistikk i sin andre periode som Brasil-sjef (6-0-0 og 14-1 i målforskjell), men laget har ikke møtt motstand på aller øverste hylle i de fire siste kampene. Seieren i den siste kampen mot Østerrike satt også langt inne, og Frankrike på bortebane blir Dungas kanskje tøffeste oppgave så langt.

Vi spiller H til 2,35 i odds.

Kampstart: 21.00. Oppgjøret vises på Viasat fotball og Viaplay.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus