*Nettavisen* Sportspill.

Frankrike får en lett start

Frankrike har en god stall med mye potensiale - men det har de også hatt før. Foto: Franck Fife (Afp)

Didier Deschamps' menn har fått en meget overkommelig gruppe, og har sett pigge ut i forkant av mesterskapet.

15.06.14 08:00

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddstips 1: Solide Sveits starter sterkt
Oddstips 3: Ikke glem 1. divisjon!
Tippekupongen: Godt og blandet på tippekupongen
Omtale: Argentina forventer ni poeng


Det er en meget spennende dag på søndagens langoddsprogram, og flere store nasjoner skal i pers i Brasil. Også i 1. divisjon er det full rulle.

HTML EMBED

Dagens VM-tips

Frankrike – Honduras (0-1) H
HTML EMBED


Denne kampen kan dessverre ikke spilles som singel. Derfor kan vi foreslå å kombinere den med for eksempel Tromsdalen fra dagens 1. divisjon.

Frankrike er en fotballgigant i historisk sammenheng, men de siste turneringene har det ikke sett lyst ut for les Bleus. De var også veldig nære i ryke ut av playoffen til dette mesterskapet, men hentet mesterlig inn Ukrainas 2-0-ledelse på hjemmebane.

Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at oppladningen har vært langt fra problemfri, og spesielt Samir Nasris utelukkelse skapte reaksjoner - spesielt fra Nasri og kjæresten selv. De klarte å legge et lite lokk på problemene med 4-0 over Norge og 8-0 over Jamaica, men det er vanskelig å si om disse motstanderene er en reell målestokk før VM.

I dag må de imidlertid vinne, og helst mye. Honduras er laget alle som vil videre må slå, og Sveits er ikke dårligere enn at målforskjell kan bli avgjørende. Frankrike vil savne sin stjerne Ribery, som var toppscorer i kvalifiseringen, men de har enda nok med kvalitet til å score mye mål.

Honduras kom seg på mirakuløst vis til VM etter en meget sterk seier over USA i siste kvalifiseringskamp. De har målfarlige spisser i Carlos Costly og Jerry Bengtson, og Roger Espinoza er sammen med Emilio Izaguirre og Wilson Palacios kjente navn for fotballinteresserte.

Men utenom disse er det lett å se brist i kvalitetene. Trener Luis Suarez har ikke mange stjernespillere å jobbe med, og de syntes klart da de tapte mot både Israel og Tyrkia i oppkjøringskampene. De fikk en liten oppreisning med uavgjort mot England like før VM-start.

Det er ingen tvil om hvem som bør vinne kampen, og oddsen på 1,95 på seier med handicap til Frankrike, er for god til å avslå. Honduras har rett og slett ikke mulighet til å demme opp for det franske kavaleriet.


HTML EMBED

Dagens langskudd

Strømmen - Hønefoss B
HTML EMBED


Strømmen har tapt fire kamper de fem siste, men har møtt særdeles god motstand. Mot Tromsø, Sandefjord, Nest Sotra og Fredrikstad har de imidlertid tapt uten å score, men de slo tilbake med 4-1 borte mot Bryne for to runder siden.

Det er likevel lett å argumentere for at dagens hjemmelag er av det ustabile slaget. På hjemmebane er statistikken 2-2-2 og de har tapt de to siste på eget gress.

Hønefoss fikk seg en skikkelig opplevelse i forrige kamp mot Tromsdalen. De lekte seg med gjestene og vant fortjent 4-0, men kampen huskes kanskje best for den fryktelige skaden Aleksander Solli pådro seg.

Rune Skarsfjord er nok likevel fornøyd med den innsatsen laget hans la ned for dagen og håper å kunne bygge videre på det i dag. Strømmen er blant lagene nærme nedrykkstreken, og Hønefoss vet det vil begynne å spøke om de tabber seg ut i dag.

Det kommer nok til å ta tid før oddsen tilpasser seg Hønefoss, og var 4-0-kampen forrige runde en smakebit på det som kommer, virker borteseier til 2,95 i odds som et meget godt spill.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag