SUPERSTJERNE: Louisa Necib (28) er en av VMs største stjerner, og sammenlignes med Zinedine Zidane. Her på Frankrike-trening før avreise Canada.
SUPERSTJERNE: Louisa Necib (28) er en av VMs største stjerner, og sammenlignes med Zinedine Zidane. Her på Frankrike-trening før avreise Canada. Foto: Franck Fife (Afp)

Frankrike må fortjene favorittstempelet

De franske kvinnene har favorittstempelet i VM i Canada og må bevise hvorfor i dagens åpningskamp.

Kommersielt

Sportspills øvrige meny tirsdag:
Dagens dobbel 2:  Sjokkerte serielederen
V64 Täby galopp: Galopp med norsk invasjon
V65 Forus: Stor V65-jackpot

Tirsdagens langoddsprogram inneholder kamper fra kvinnenes fotball-VM, U20-VM og øvrige landskamper.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Frankrike + Bologna, samlet odds 3,04.

Frankrike - England, H 1,52
I denne gruppen er England og Frankrike favoritter, men Colombia og Mexico gjør at det blir viktig å ta en seier i denne åpningskampen. Før mesterskapet er Frankrike spådd til å vinne det hele.

Mye av grunnen til det er den meget solide hjemlige ligaen mange av de franske jentene spiller i. I kvalifiseringen hadde de svært få problemer og vant for eksempel 14-0 over Bulgaria.

Uansett: Frankrike kommer til VM som en av favorittene, og har vist at de holder et svært høyt nivå.

England levnes få sjanser i kampen om tittelen, men det forventes at de avanserer fra gruppespillet. Slik sett er uavgjort et gunstig resultat for engelskmennene.

De engelske jentene er godt kjent og mye skrevet om, men ofte fører det også til at man blir overvurdert. Det er mange svake kort i det engelske laget, og de fremstår mindre komplett enn dagens motstander.

1,52 på fransk seier er ikke mer enn godkjent. Men vi tror de innfrir og da kan det forsvares i en dobbel.

Bologna - Pescara, H 2,00
Nå ligger alt til rette for Bolognas retur til Serie A. Det vil være uhyre viktig for den forhenværende storklubben å komme tilbake på direkten.

Utgangspunktet ble lagt i den første playoff-kampen, der de klarte uavgjort på bortebane.

NB! Siden reglene i Serie B er slik at ved uavgjort vinner det laget som var øverst på tabellen, er imidlertid ikke Bologna avhengig av seier.

Gjennom sesongen har Bologna vært det klart beste laget av de to. Kun tre poeng skilte dem fra Frosinone og direkte opprykk. På hjemmebane hadde de imidlertid en skuffende statistikk, med 12. beste og 9-9-3.

Den rutinerte trener Delio Rossi har en del potensielle skadefravær. Kaptein Matuzalem er med Krsticic, Casarini og Maietta usikre før kampen.

Pescara har en flott bortestatistikk med 8-5-8 å vise til, og også de har spilt i Serie A nylig. For bare noen sesonger siden rykket de opp med spillere som Marco Verratti, Lorenzo Insigne og Ciro Immobile i troppen.

Uansett: gjennom sesongen var Pescara svakere, og klarte så vidt å karre til seg en 7. plass, som sikret playoff. De var imidlertid imponerende da de slo ut Vicenza i opprykkssemifinalen.

Den tidligere Milan-spilleren og nå Pescara-trener Massimo Oddo har bare ett fravær. Kaptein Birkir Bjarnason, som inntil 2011 spilte for Viking, er borte på landslagsoppdrag med Island.

Bologna har den beste stallen og har fordelen av hjemmebane. De har gode vinnersjanser og til 2,00 i odds, satser vi på å se rossoblu i Serie A neste sesong.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus