Ajaccio ble et nummer for små i cupkampen mot Paris Saint-Germain før jul, men møter langt mer overkommelig motstand i Ligue 2 i kveld.
Ajaccio ble et nummer for små i cupkampen mot Paris Saint-Germain før jul, men møter langt mer overkommelig motstand i Ligue 2 i kveld. Foto: Pascal Pochard Casabianca (Afp)

Fransk dobbel til kvelds

Sjekk hvordan vi skal gå i pluss på dagens oddsprogram.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Dagens langskudd:
Viktig kamp i playoffstriden
V64/V4 Solvalla:
Melander i hovedrollen
V65 Biri:
400.000 ekstra i potten
V64 Östersund:
Vi casher inn

Fredagens langoddsprogram består blant annet av dueller og objekter fra verdenscupen i skiskyting for kvinner, La Liga, Ligue 1, Ligue 2 og League Two.

Dagens dobbel

Ajaccio - Nimes H
Orleans - Arles H

Ajaccio – Nimes H 1,65
Ajaccio kan glede seg over at toppscorer Nicolas Fauvergue (sju mål) og forsvarerne Paul Babiloni og Laurent Abergel er tilbake etter å ha sonet karantene i det pinlige cuptapet for lille Consolat Marseille forrige helg.

Noe usikkerhet rundt forsvareren Ronald Zubar, ellers er troppen fulltallig.

Gikk inn i julepausen med 1-2-tap borte for sterke Brest, men var i god form før det. Ligger på 12. plass med 23 poeng. Startet sesongen svakt på hjemmebane, men har fått opp dampen og står med 3-2-0 på de siste fem på Korsika.

Kantspilleren Ousmane Cissokho er ute med skade, og det er usikkerhet rundt Abdelhakim Omrani (kant) og Romain Elie (forsvar).

Nimes står sentralt i kampfiksingsaken som slo ned som en bombe i Frankrike i gjor høst.

Flere personer med sentrale verv i Ligue 2, deriblant den nå avgåtte Nimes-presidenten Jean-Marc Conrad og klubbens største aksjeeier, Serge Kasparian, ble siktet for korrupsjon.

Anklagene går utpå at personer knyttet til Nimes, forsøkte å bestikke flere klubber for å sikre fornyet kontrakt i Ligue 2 mot slutten av forrige sesong.

Stemningen er selvsagt meget dårlig i klubben, og lagets prestasjoner har blitt stadig verre. På de siste sju kampe har laget kun tatt fem poeng, og det skiller nå bare to poeng ned til nedrykk.

Situasjonen er ikke blitt bedre av at enda en av lagets kamper fra forrige sesong nå er under gransking.

Nimes er ligaens tredje svakeste bortelag (1-2-5 og 4-14 i målforskjell) og kommer til å få kjørt seg mot et Ajaccio som virkelig har funnet hjemmeformen.

Orleans – Arles H 1,65
Orleans kommer fra et pinlig cuptap for amatørlaget Quevilly, men vant den siste seriekampen (borte mot Nimes) 1-0. De tre poengene var gull verdt, for laget har nå en luke ned til Tours på øverste nedrykksplass på fire poeng.

Orleans får tilbake midtstopperen Maxime Brillault, som stod over kampen mot Quevilly med karantene, og kan dermed stille med fulltallig tropp i kveld.

Arles opplevde en katastrofal avslutning på 2014, der det ble seks strake tap og 2-15 i målforskjell. Laget ligger helt sist med ti poeng, og det skiller hele ti poeng (når vi tar med målforskjellen) opp til sikker plass.

2015 ser ikke ut til å bli stort bedre, for hvis vi skal dømme etter cuptapet for lille Red Star 93 (tredje division) forrige helg.

Kveldens kamp blir den første til den nye treneren Victor Zvunka. Han har lang erfaring fra fransk fotball, men det skal et under til dersom 63-åringen klarer å styre klubben unna nedrykk.

Andrekeeper Naby Yattara er opptatt med Afrikamesterskapet, og det er usikkerhet rundt tre spillere.

Orleans er ikke et lag man normalt kan stole på, men Arles har vært så svake denne sesongen (har bare tatt to poeng på bortebane) at 1,65 på hjemmeseier er greit betalt.

Samlet odds for dobbelen: 2,72.