Steffen Nystrøm er friskmeldt etter langvarig skade til kveldens hjemmekamp mot Bærum.
Steffen Nystrøm er friskmeldt etter langvarig skade til kveldens hjemmekamp mot Bærum. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Fredrikstad kan nå playoff

Fredrikstad har kort ved ned til nedrykkstreken, men også mulighet til å nå plaoyff. Uansett er det tre poeng som gjelder hjemme mot Bærum i kveld.

Kommersielt

Mandagens langoddsprogram er sterkt preget av at vi skal inn i en landslagsperiode og er derfor ikke veldig omfangsrikt. Noen kamper er det dog, blant annet den viktige OBOS-ligakampen mellom Fredrikstad og Bærum. I tillegg er det kamper fra Superettan, 2. bundesliga i Tyskland, Ligue 2 og noe ishockey.

Det ble en strålende lørdag for Nettavisens oddstips. Hovedobjektet Blackburn (2,15 i odds) og Stabæk gjorde jobben med stil borte mot Mjøndalen. Det ga to dobbeltreff til hhv 3,55 og 3,33 i odds. I tillegg infridde Angers (2,00 i odds) hjemme mot Bastia.

Søndag ble det dessverre stang ut på det meste, selv om vårt singelspill på Sampdoria (3,50 i odds) var godtgående lenge (ledet 1-0, men måtte nøye seg med 1-1).

Fredrikstad - Bærum H 1,60
Med fem seriekamper igjen å spille er det fortsatt mulig for Fredrikstad å nå playoff, men samtidig er det like mulig å havne i nedrykksstriden igjen. Tre av de fem siste gjenstående er på Fredrikstad stadion og la oss teorisere litt rundt FFK's muligheter dersom de vinner i kveld. I neste kamp møter laget Ranheim borte, mens Jerv (som innehar 6. plassen nå og er åtte poeng foran FFk før kveldens kamp), møter Brann borte. Ranheim er på 7. plass og har seks poeng ned til FFK med en kamp mer spilt. Så dersom FFK vinner i kveld, og vinner borte mot Ranheim i neste runde, samtidig som Jerv taper sin bortekamp mot Brann, er det plutselig kun to poeng opp til kvalik før de siste tre seriekampene. Og to av disse er altså på hjemmebane.

FFK har vunnet tre av sine fire siste kamper og er altså på 32 poeng, seks poeng foran kveldens motstander Bærum som ligger på den øverste nedrykksplassen. FFk har ikke bedre enn 4-7-1 hjemme, men begge de to siste er vunnet. Spissen Kenneth De Vita soner karantene i kveld.

Bærum stod med grusomme 0-3-10 på de tretten siste seriekampene, før laget endelig tok en trepoenger igjen sist helg (5-2 hjemme mot Nest Sotra). Har et meget tøft program igjen (Sandnes Ulf hjemme i neste, borte mot Brann deretter, hjemme mot Jerv i nest siste og avslutter borte mot Bryne). Svake 2-3-7 på bortebane.

1,60 på at FFK tar et meget langt og avgjørende skritt bort fra nedrykksdiskusjonen og delvis melder seg på i kampen om siste playoffplassen og vinner kveldens kamp, er ikke veldig gavmildt, men får duge på en laber oddsdag.

Rødovre Mighty Bulls - Odense Bulldogs H 2,25
Det er meget sjelden at vi lanserer spill på en kamp fra dansk ishockey, men all den tid FFK og 1,60 står seg dårlig som singelspill, må vi ha noe å kombinere med.

I den danske toppserien i ishockey har lagene spilt fem og seks kamper. Hjemmelaget Rødovre har spilt fem og fire av disse på borteis. Det har gitt tre seire, ett tap etter ordinær tid og et overtidstap. Den eneste hjemmekampen ble vunnet 2-0 mot Blue Fox Herning. 10 av 18 hjemmekamper sist sesong ble vunnet etter ordinær tid. Mangler forwardene Anders Schulz og Mikkel Højbjerg  kveld, men de har vært ute en stund.

Motstander Odense Bulldogs tapte åtte av sine bortekamper etter ordinær tid i fjor, og har ett tap og en seier på sine to spilte bortekamper denne sesongen. Det som er verd å merke seg i kveld er at toppscorer Dale Mitchell soner karantene etter at han fikk matchstraff i forrige kamp. Mitchell har 10 målpoeng hittil (fem scoringer og fem assist) og alle lag vil merke at den viktigste poenggjøreren mangler.

2,25 i odds på at Rødovre Mighty Bulls vinner denne kampen, er bra sett i forhold til lagets hjemmestyrke og at motstander Odense mangler sin toppscorer.

Vi får da en dobbel til 3,6 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus