Frisk-spillerne er høyt oppe etter 5-0-seieren over Stavanger forrige runde.
Frisk-spillerne er høyt oppe etter 5-0-seieren over Stavanger forrige runde. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Frisk tar VIF også

Knuster serieleder Oilers sist. Sesongens store overraskelse slår til nok en gang i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Tippetips: 
Storklubber i fare
Langskudd:
Spill til 5,30 i odds
Tour de Ski: 
Heidi vil være med
Tour de Ski: Petter er for stor favoritt
Hoppuka: Rune har noe stort på gang
V4 Täby: Galoppsøndag fra Stockholm
V65 Harstad: Nye eventyr med HC
V64 Ørebro:  Store kroner på gang?

Det ble en fin start på året for undertegnedes oddstips lørdag, med treff på begge singelspillene (Wigan og Leicester). Dessverre manglet det ett mål på at dobbelen Sevilla + Villarreal skulle gå inn.

Søndag er det FA-cupen og La Liga som utgjør de mest interessante innholdet på langoddsmenyen på fotballfronten, men det er vel så mye spennende å hente fra Tour de Ski, hoppuka og Get-ligaen.

Dagens oddstips

Frisk/Asker - Vålerenga H


Frisk var av mange eksperter tippet som det svakeste laget i Get-ligaen når man ser bort fra nyopprykkede Manglerud/Star og Kongsvinger, men har vært årets store positive overraskelse og ligger på tredjeplass med 60 poeng etter 29 runder. Det skiller bare ett poeng opp til sølvplasserte Lørengskog, mens serieleder Stavanger er åtte poeng foran.

Laget har en matchvinner i Nicklas Dahlberg, som har sikret mange poeng denne sesongen gjennom sitt glimrende keeperspill. Svensken har bidratt sterkt til at Frisk har sluppet inn færrest mål i ligaen.

Frisk gjorde meget gode importer i sommer, og på poenglisten ligger Eric Castonguay på delt førsteplass (48 poeng), mens Kearney ligger på tredje med 47 poeng.

Det er blitt seier i lagets siste sju matcher, men prestasjonene i romjulen varierte ekstremt. Overtidsseieren over bunnlaget Kongsvinger fjerde juledag var tilnærmet årsverste, men den kampen ble fort glemt to dager senere da Oilers ble knust 5-0 i Askerhallen. Dahlberg leverte som vanlig en kanonmatch, og det må ha vært ekstra gledelig for de nesten 1500 tilskuerne å se at 17 år gamle Christian Kåsastul ble kåret til banens beste.

Vålerenga har vært en stor skuffelse denne sesongen og ligger ikke høyere enn sjetteplass. Laget ligger 15 poeng bak Frisk, og det er blitt tap i åtte av fjorten bortematcher, hele sju av dem i ordinær tid.

Oslo-klubben har i likhet med dagens motstander variert i prestasjonene i romjulen. 5-1-seieren over den nye rivalen Lørenskog var en av sesongens største oppturer, men spillere og fans kom fort ned på jorden to dager senere - da det ble 2-4-tap mot den gamle erkerivalen Storhamar.

Frisk har vunnet to av tre innbyrdes kamper mot VIF denne sesongen, og vi tror på en ny triumf i kveld. Det er alltid en fare for at det kan komme en reaksjon etter Oilers-slaktingen, men vi tviler på at det blir vanskelig for spillerne å motivere seg når VIF er motstander.

Vålerenga har hevet spillet den siste måneden, men oddssettingen i denne kampen bærer likevel preg av at Frisk er en oppkomling, mens VIF har et navn som det fortsatt lukter gull av. 2,20 i odds på hjemmeseier er det bare å takke og bukke for.