Foto: SCANPIX

Fristende objekter på oddsen

Spillforslaget i går gikk inn til 2,87 ganger pengene . Sevilla blir ett av dagens fire anbefalte spill, sjekk Nettavisens odds-tips her.

Kommersielt

Aalesund og Vålerenga sparker i gang den 12. runden i årets Tippeliga i kveld, vi holder en knapp på gjestene.

Innsatsene settes andre steder, og vi deler opp dagens fire utvalgte i én dobbel til høy odds og én til lav.

Tips og analyser til øvrige kamper

Nettavisens fotballguide

Markedsledende odds fra Hamar
3. div Hålogaland. Tabellnaboer som begge står med 3-1-3. Leknes har møtt enkel motstand når laget har vunnet, men ga seg ikke før det sto 6-0 mot bunnlaget Medkila sist, spissen Berg med fem av målene. Har hentet inn to sommerforsterkninger, men må klare seg uten Christoffersen og Olufsen etter skader sist. Grovfjord kommer fra to seirer mot ordinær motstand. Styrkes klart av spillere som returnerer fra studier i Tromsø for sommeren, og reiser fra Harstad til Lofoten med det som omtales som den sterkeste troppen hittil i sesongen.

Norsk Tipping ser, i likhet med markedet forøvrig, ut til å ha satt feil favoritt i denne kampen. Oddsen på gjestene 1,75-2,00 andre steder lørdag formiddag, og da slår vi til på 2,30.

Duket for den 10. strake
Nybergsund ser kanonsterke ut i år, og kommer til å kjempe om opprykk mot FK Tønsberg. 9-0-0 og 31-4 i målforskjell er den imponerende statistikken så langt i serien. Groruddalen henger med på tredjeplass, men ligger allerede 11 poeng bak dagens motstander. På fremmed gress feiler de ofte, og borte mot dagens motstander har de normalt lite å stille opp med. Klar H som kan puttes på bongen hvis man trenger en kombinasjonskamp.

Reiser seg etter stjernesmell sist
Sarpsborg gikk på en real mine sist, da de tapte hele 0-5 borte mot dumpekandidat Lillehammer, men hadde før det ikke tapt på seks seriekamper. 1-2-1 på eget gress til nå. Kjelsås ligger midt på tabellen, og har gjort det ok. Lagets tre seirer har alle kommet hjemme mot svake Gjøvik-Lyn, jumboen Ull/Kisa og kriserammede Pors. Borte har de svake 0-1-3 å vise til. Vi holder Sarpsborg som det sterkeste laget her, og Kjelsås trives meget dårlig med bortebane og naturgress. Vi tror relativt sterkt på H her, men hadde håpet på noen tideler ekstra.

Ingen tillit til bortesvake Getafe
Spansk cupfinale, spilles i Madrid. Sevilla har allerede hentet hjem sin andre strake UEFA-cuptittel, mens laget endte som nummer tre i Primera etter å ha tilbrakt store deler av sesongen på tabelltopp. 6-6-7 på fremmed gress. Ett poeng og null scoringer i sesongens to siste kamper. Fire spillere friskmeldt i løpet av uken.

Getafe lå lenge i sjiktet rett bak topplagene, men endte på 9. plass etter 1-0-4 på sesongens fem siste. Tapte kun 3 av 19 hjemmekamper i ligaen, borte ble det 5-3-11. Viste seg som et typisk hjemmelag også i semifinalen, der 2-5 borte for Barca ble fulgt opp med 4-0-seier i returkampen.

Sevilla vant hjemmemøtet mellom disse 1-0, 0-0 i bortekampen. Skal være såpass mye sterkere enn Getafe at 1,80 er et aktuelt spill.

Sjekk også Nettavisens Travmagasin