*Nettavisen* Sportspill.

Frykten for å tape Skandinavia-kampen er enorm

TIL SVERIGE: Christian Eriksen og Danmark drar til Sverige for stormkamp denne lørdagen. Foto: Odd Andersen (Afp)

Det blir nok stillingskrig når Danmark gjester Sverige på lørdag.

14.11.15 06:48

Langoddsprogrammet denne lørdagen er noe utfordrende, men Sverige - Danmark og Ukraina - Slovenia har flust av spennende objekter.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1
: Zlatan sender Sverige mot EM
Tippekupongen: Hamrén har ikke råd til tap

TV-kampene: Slik ser du skjebnekampene på TV
Stjernekamp: Holder du med Adelén eller Staysman?

V75 Biri: Enorm V75-omgang på Biri

Det ble en del uavgjort på fredagens oddstips, men av totalt fem tips fikk vi i det minste inn den deilige Spania + Belgia-dobbelen til 3,13 i odds.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 17.55.
Ukraina + Under 2,5 mål i Sverige - Danmark, samlet odds 2,28.

Under 2,5 mål i Sverige - Danmark, ja 1,50
Det er tilfellet i nesten alle disse kvalifiseringskampene, spesielt den første: Frykten for å tape er større enn lysten til å vinne, tanken på konsekvensene er virkelig handlingslammende.

Det er grunn til å forvente to lag som spiller forsiktig fotball, begge vel vitende om at et baklengsmål vil sende EM-håpet mot stupet.

Som vi så i Norge - Ungarn, for eksempel. Begge lag vil antakelig legge igjen mange spillere på offensive dødballer, livredde for å kontring imot. Det åpne, bølgende spillet får man neppe se. Begge de to playoffkampene som er spilt så langt, har gått under 2,5. Selv om Irland og Bosnia scoret ett hver i de siste ti på fredag.

I tillegg går Sverige under svært ofte, i åtte av ti kvalifiseringskamper. Danmark har ikke scoret mål de tre siste kampene de har spilt. Derfor spiller vi under 2,5 mål til 1,50 i odds.

Ukraina - Slovenia, H 1,52
Ukraina leverte en svært imponerende kvalifisering i en veldig tøff gruppe, men 0-1-tap for Spania i den siste kampen spolerte sjansene til direkteplass.

Uansett er selvtilliten god for det ukrainske laget, som leverte 3-0-2 på hjemmebane. Tapene kom for gruppe-ener og toer, Spania og Slovakia.

Ukrainerne nyter en svært god årgang for tiden og det er en rekke ukrainske spillere som leverer godt i Europa. I tillegg leverer klubblag som Dnipro som aldri før.

Slovenia kapret tredjeplassen i en gruppe som inneholdt Sveits, England og en rekke smånasjoner som San Marino, Litauen og Estland. De siste tre kampene - mot de tre sistnevnte lagene - kapret de syv poeng og de er således i bra form og flyt.

Bortebaneformen til Slovenia er imidlertid verdt å legge merke til. De har tapt åtte av sine ti siste bortekamper, uten å score mål i seks av disse.

Slovenias håp vil naturligvis være å satse defensivt, men Ukraina bør ha nok kreativitet til å bryte gjennom. 1,52 på hjemmeseier er svak odds, men spilles.

Vi kjører et par safe kamper til 2,28 i samlet odds på en utfordrende oddsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.