Stefan Johansen og spissen Aleksandar Mitrovic under bortekampen mot Derby fredag kveld.
Stefan Johansen og spissen Aleksandar Mitrovic under bortekampen mot Derby fredag kveld. Foto: Robbie Stephenson/jmp/rex/shutterstock (Shutterstock)

Fulham må vinne

Fulham røk 0-1 borte mot Derby i første playoffkamp fredag. I kveld er det kun seier som gjelder for å holde liv i Premier League-drømmen

Kommersielt

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips Championship playoff: Fulham må vinne
Oddsdobbel mandag:
Brøndby mot seriegull i Danmark
V65 Leangen:
Herlig V65-kveld på Leangen
V4 Visby
: Flott V4-lunsj på Gotland
V5 Bjerke: Tidlig lunsj med dobbeltbanker
Digital Flax: Din guide til digitale Flax-lodd

Mandagens langoddsprogram byr blant annet på skjebnekamp for Norge i ishockey-VM mot Sør-Korea. I England skal Stefan Johansen og Fulham utfordre Derby i retten om opprykksfinale til Premier League og i Sverige er det tre kamper fra Allsvenskan. I Danmark er Brøndby på gulljakt i Superligaen og natt til tirsdag møtes Winnipeg Jets og Vegas Golden Knights i andre kamp i Stanley Cup-semifinalen.

Fulham - Derby pause/fulltid dobbel H/H - 2,35 (spillestopp kl 20.40)


Fulham hadde muligheten til direkte opprykk helt til den siste serieomgangen søndag. Etter formidable 18-5-0 på de 23 siste seriekampene, ble det første tapet i serien siden 0-1 tapet for Sunderland 16. desember, da det ble 1-3 tap borte mot Birmingham. Hadde Fulham vunnet den avsluttende kampen, hadde det blitt direkte opprykk all den tid Cardiff sin hjemmekamp mot Reading endte 0-0. Fulham har et helt skade- og karantenefritt mannskap til disposisjon. Totalt 13-8-2 på hjemmebane i selve serien.

Derby har gjennom hele sesongen variert en god del i sine prestasjoner, noe 4-2-4 på de ti siste seriekampene dokumenterer godt. Endte på 6. plass med totalt 75 poeng og endte med klart godkjente 12-5-6 hjemme på Pride Park Stadium. Marcus Olsson måtte av banen med kneproblemer i den siste seriekampen mot Barnsley søndag og er usikker til kveldens kamp. Ellers har ikke Derby-manager Gary Rowett noen mannskapsbekymringer. 8-10-5 på bortebane i serien totalt.

Første kamp i playoff endte altså med 1-0 seier til Derby fredag kveld. I den kampen var likevel Fulham best. 74-26 i ballinnehav i favør Fulham og 8-2 i cornere. Fulham tar garantert grep i kveldens kamp fra start. 1,57 på ren hjemmeseier er dog kjip odds. Vi hever risikoen litt og spiller en såkalt pause/fulltid dobbel, der vi tror at Fulham både leder til pause og vinner etter ordinær tid. 2,35 er oddsen på det objektet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør