Lars Fuhre jubler for scoring for Hammarby i en seriekamp i fjor høst.  Den tidligere Aalesund-spilleren er en av fem nordmenn som spiller for Stockholms-klubben.
Lars Fuhre jubler for scoring for Hammarby i en seriekamp i fjor høst.  Den tidligere Aalesund-spilleren er en av fem nordmenn som spiller for Stockholms-klubben. Foto: Gunnar Ask

Full derbyfest og 30.000 tilskuere

Hammarby er endelig tilbake i Allsvenskan, og i kveld blir det lokalderby av beste merke.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips 2: 
Hødd feirer ny stadion med seier
V4 Halmstad: 
Gedigen suksess i Sverige
V65 Leangen:  Ny festaften i Trondheim?

Mandagens oddsprogram består blant annet av kamper fra Premier League, OBOS-ligaen, La Liga, 2. Bundesliga, Ligue 2, Allsvenskan og Superettan.

Dagens oddstips

Hammarby - Djurgården H


13. april 2015 er en stor dag for fotballen i Stockholm. For første gang siden 2009 spilles det derby mellom rivalene Hammarby og Djurgården. Førstnevnte har tilbragt de siste sesongene i Superettan, men har fått en kjempestart på comebacket i Allsvenskan (fire poeng på to matcher).

Det skal tas med i betraktningen at Bajen har hatt litt flyt innledningsvis, med billig straffe mot Häcken og en potensiell utvisning mot Elfsborg som dommeren overså. Men 2-0 og 1-1 mot såpass sterk motstand er uansett imponerende.

Skademessig ser det bra ut for hjemmelaget.

Djurgården endte på sjuendeplass i fjor, men har fått en tung start på årets sesong – mot de samme lagene Hammarby har møtt. I premieren ble det 1-2-tap hjemme for Elfsborg, mens Häcken ble holdt til 1-1 borte.

Klubben har sikret økonomien gjennom å selge noen av forrige sesongs profiler, og troppen fremstår som noe svakere enn i fjor.

Den faste spissen Amadou Jawo, som senket Hammarby i Gefle-drakt sist Bajen spilte i Allsvenskan, og midtbanespilleren Martin Broberg trøbler litt med skader og er utelatt fra troppen.

Kveldens kamp spilles på lagenes felles stadion, Tele2 Arena, og det er ventet fullt hus og 30.000 tilskuere.

Dette er en kamp hele Hammarby har gledet seg til i årevis, og vi kommer til å se et heltent hjemmelag som har alt å vinne. Det er langt mer press på Djurgården-spillerne; laget har fått en svak sesongstart, og et tap for en lokal rival vil gjøre situasjonen enda verre.

Vi tror mest på et sultent hjemmelag og spiller H til 2,25 i odds.

Kampstart: 19.05.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus