Espen Ruuds OB har fått en trist start på sesongen og ligger nest sist i Superligaen.
Espen Ruuds OB har fått en trist start på sesongen og ligger nest sist i Superligaen. Foto: Ap/scanpix

Full krise for Espen Ruuds lag

Et formløst Odense sliter med mange fravær i kveldens vanskelige bortekamp.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips: 
Di Natale leverer fortsatt
Oddstips 2:Tettstedet som herjer i Allsvenskan
V65 Täby galopp: Wido på svensketokt
V4 Gävle:
  Endelig er Daniel tilbake
V64 Halmstad:  Mandagskveld med Lövgren


Oddsuken starter med et brukbart program med kamper fra blant annet Premier League, Serie A, norsk 1. divisjon og Allsvenskan.

Dagens dobbel

Nordsjælland - OB H
Brommapojkarna - Halmstad B


Nordsjælland – OB H 1,65
Nordsjælland har fått en flott start på sesongen og vil klatre opp på andreplass i Superligaen dersom det blir seier i kveld.

Laget er ikke helt patent bakover på banen, men det veies opp av et meget giftig angrep anført av kantspillerne Uffe Bech (sels seriemål) og Joshua John (to seriemål). I tillegg er man styrket av at Kasper Lorentsen (to seriemål) er tilbake etter langvarige skadeproblemer.

Gikk på en stjernesmell av dimensjoner mot knøttlaget Egedal i cupen forrige uke (utslått på strafferkonk), men stilte med er sterkt reservepreget mannskap i den kampen.

Odense gikk også på en cupbombe i midtuken (0-1 for B rønshøj), men selv om tapet var mot en større og bedre klubb enn Egedal, var nedturen vel så stor for OB. Laget stilte nemlig med et tilnærmet toppet mannskap, og dette var kampen man skulle slå tilbake etter en serie med svake resultater.

OB står med kun seks poeng på åtte kamper og har ikke fått spillet til å stemme denne sesongen. Laget mangler kvalitet i alle lagdeler og er svekket av at spissen Rasmus Falk er ute med skade.

Til kveldens kamp må laget også klare seg uten den faste midtsopperen Daniel Høegh. I tillegg er midstopperne Kasper Larsen (sykdom) og Lasse Nielsen (skadet) tvilsomme. Dersom de to siste ikke rekker kampen, er stopperkrisen komplett. I tillegg soner den rutinerte backen/midtbanespilleren Ari Skulason karantene.

OB har vist fint lite denne sesongen og er hardt rammet av fravær i kveld. Vi blir overrasket hvis ikke form- og hjemmesterke Nordsjælland tar alle poengene. H spilles til 1,65 i odds.

Brommapojkarna – Halmstad B 1,60
Dette er en ekstremt viktig kamp for Halmstad, som kommer til å ta et langt steg vekk fra bunnstriden dersom det skulle bli seier i kveld.

Laget tapte 0-1 for serieleder Malmö på hjemmebane forrige runde, men har bitt ekstremt bra seg på bortebane i høst. Det er blitt fire strake seiere (blant annet 0-1 mot sterke AIK sist), og den gode borteformen er hovedsaken til at fornyet kontrakt er innen rekkevidde.

Til kveldens kamp er King Gyan og Joseph Baffo ute med karantene.

Brommapojkarna har vært en katastrofe denne sesongen, og det begynner å bli en og del runder siden nedrykket i praksis var et faktum. På 25 kamper er det blitt én seier og totalt ni poeng, og laget har ikke tatt et eneste poeng siden runde 16.

Angriperen Nicklas Bärkroth er ute med karantene. Han kan bli ersattet av Andreas Eriksson, som har vært ute med korsbåndskade i ca et år.

Sesongen er for lengst over for Brommapojkarna, og vi tror et heltent Halmstad tar sin femte strake borteseier.

Samlet odds for dobbelen: 2,64

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus