Dårlige tider til tross, Lyn klarer fortsatt å mobilisere bra med tilskuere på lagets kamper i Oddsen-ligaen.
Dårlige tider til tross, Lyn klarer fortsatt å mobilisere bra med tilskuere på lagets kamper i Oddsen-ligaen. Foto: Billybonkers

Full krise i Lyn

Den gamle storklubben sliter både sportslig og økonomisk.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 2:
  Vi stoler på medaljekandidatene
MGP:  Norge blant favorittene
V65 Bergen:  Vrien jackpotomgang
V5 Øvrevoll:  Ny galoppfest
V5 Bjerke: Madonna fikser tusenlappene

Torsdagens langoddsprogram består blant annet av objekter fra norsk, svensk, dansk og spansk fotball. Vi kan også sette pengene på Giro d'Italia og den andre semifinalen i MGP.

Lyn – KFUM Oslo (1-0) B 1,60
Etter konkursen i 2010 steg Lyn raskt i seriesystemet, og laget har hatt et meget høyt tilskuersnitt i Oddsen-ligaen de siste sesongene. Klubben har imidlertid ikke klart å ta steget videre fra nivå tre, og forrige sesong var det så vidt man unngikk nedrykk til 3. divisjon.

2015 ser ut til å bli enda tyngre enn fjoråret. Økonomiske problemer har gjort at nesten hele stallen er blitt byttet ut, og troppen fremstår som den kanskje svakeste siden konkursen. Laget har heller ikke rukket å bli samspilt, og det er på ingen måte tilfeldig at Lyn ligger sist i Oddsen-ligaen avdeling 1 etter fem runder.

Fasisten er ett poeng og 2-12 i målforskjell. Det ene poenget ble tatt mot Skeid og må betegnes som nokså heldig. Forrige hjemmekamp ble det et skuffende 1-2-tap for svake Harstad, mens 18. mai-kampen mot VIF 2 endte 0-5.

I går ble det også kjent at klubbens daglige leder de siste fem årene, Magnus Wattne, slutter i stillingen.

Det er langt lystigere stemning på Ekebergsletta noen kilometer sørover i Oslo. KFUM har vært et nesten-lag i Oddsen-ligaen i utallige sesonger nå. Klubben kjemper stort sett alltid i toppen, men har manglet det siste lille for å klare opprykk til OBOS-ligaen.

I år er stallen meget solid, med Christoffer «Doffen»Dahl (eks Lyn og Mjøndalen), Erik Jonvik (eks Sarpsborg) og de tidligere Stabæk-spillerne Thorstein Andersen Aase og Stian Sortevik som de største profilene.

«Kåffa» topper tabellen etter fem runder med full pott og solide 14-1 i målforskjell, og det er ingen tvil om at laget er en av de største opprykkskandidatene denne sesongen.

Lyn scorer nesten ikke mål og viste store defensive problemer mot VIF-reservene mandag. KFUM har vunnet fire av fem kamper med to mål eller mer, og vi tror det kan bli en tung kveld på Bislett for Lyn.

Vi spiller handikapseier til KFUM til 1,60 i odds og kombinerer objektet med et oppgjør i spanske Segunda.

Llagostera – Albacete H 1,95
Den lille klubben Llagostera fra Girona-distriktet i Katalonia har hatt en strålende debut i Segunda. Med fire kamper igjen å spille ligger laget på sjuendeplass, og det skille bare tre poeng opp til Zaragoza på opprykkskvalifisering. Sistenevnte tapte sin hjemmekamp mot Mirandes i går, og Llagostera vil dermed være forbi med tremålsseier i kveld.

 Llagostera scorer ikke like mange mål som de andre topplagene, men forsvaret er av det solide slaget. 34 baklengs på 38 kamper er identisk med det Girona 2. plass har prestert, og serieleder Real Betis har bare sluppet inn ett mål mindre enn Llagostera.

Laget har helt sluttet å tape kamper; etter 1-0-seieren over Ponferradina forrige runde, har Llagostera 8-7-0 på de siste 15 kampene. 

Til kveldens oppgjør mangler backen Ruyman og kantspilleren Pedro Tarradellas grunnet skader, mens angriperen David Querol, midtbanspilleren Tito og backen Aimar soner karantene.

Llagostera har kuttet billettprisene kraftig til dette oppgjøret, og det er forventet bra med tilskuere på Palamos Costa Brava.

Albacete vant Segunda B forrige sesong og rykket opp sammen med Llagostera. Sesongen har imidlertid ikke gått like bra, og laget ligger på 16 plass. Plassen er ikke sikret, men med seks poeng ned til til Racing på øverste nedrykksplass skal mye gå galt de siste rundene for at det skal bli nedrykk.

Det er blitt tap i tre av de fire siste kampene, og bortestatistikken er ikke spesielt god (totalt 4-3-12 og tre strake tap).

Forsvarsspilleren Jorge Pulido (skadet) og midtbanespilleren Antonito (karantene) mangler for bortelaget. Begge disse to spiller normalt fast på laget.

Llagostera vant lagenes første møte denne sesongen med 2-0.

Hjemmelaget har en del fravær til kveldens kamp, men heller ikke Albacete stiller med fullt lag. For Llagostera må det ha vært svært inspirerende å se playoff-rival Zaragoza tape i går, og vi tror laget benytter denne sjansen til å komme nærmere en sluttspillplass.

Samlet odds for dobbelen: 3,68.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus