Foto: Getty Images / All Over Press

Gladbach fortsetter hjemmefesten

Borussia Mönchengladbach er ute etter å opprettholde sin perfekte hjemmestatistikk når de i dag får besøk av Wolfsburg.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
V4 Täby: Holder det helt inn søndag?

Søndagens langoddsprogram inneholder kamper fra blant annet Premier League, Bundesliga, Primera Division, Ligue 1 og Serie A.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Lorient – Olympique Lyon B 2.70

Lorient tok meg seg alle tre fra bortemøtet mot tabelljumbo Ajaccio forrige helg og topper formtabellen i Ligue 1 etter fem strake seiere. Skal nevnes at de kun har møtt lag fra nedre halvdel i samme periode, med 3-0-seieren over Nice (14.) som bestenotering. Ligger 9.plass med 26 poeng fra 18 kamper. Slo Rennes (15.) 2-0 i forrige på Stade du Moustoir og står med 5-2-1 hjemme. Tapet kom mot Marseille (8.)

Lyon har kun vunnet én av de fem siste i serien (1-3-1) og fjorårets bronsevinnere ligger på en skuffende 11.plass med 24 poeng. Tok seg videre i Coupe de la League med 3-2 seieren over Reims (7.) onsdag og er også klare for sluttspillet i Europa League. Ble det første laget til å slå Bastia på Korsika i forrige bortekamp som endte 3-1, og står med 3-0-5 borte.

Vertene har best tall å vise til i det siste, men motstanden har vært overkommelig. Kan trygt sies å ha vært en laber første halvdel av sesongen for Lyon, men laget viste tegn til bedring med en fin borteseier mot Bastia sist. Vi tror gjestene kan vinne på ny i dag og tester bortseieren til 2.70 i odds.

Travekstra
Søndag 8. desember ble det megasuksess for Nettavisens nye travekspert i Sverige Patrik Fernlund. Hans største V65-forslag på Nettavisen gikk inn med en gevinst på 70.888 kroner, og ti av hans andelslag på Eksperten betalte tilbake fra 70.888 til 138.192 kroner. Totalt spilte Patrik inn 959.186 kroner for Nettavisen og Sportspills trofaste travspillere den dagen, og ingen tipsleverandør på Eksperten har hatt en større samlet utbetaling til et enkeltstevne. Mandag 22. desember er det ventet over 50 millioner kroner i V75-omsetning på Solvalla og Patrik har jobbet steinhardt med denne omgangen hele den siste uken.

PS. Til V75-løpene på Solvalla kan du allerede nå kjøpe andeler på Eksperten. Andeler kan kjøpes i priskategoriene 50, 100, 200, 300 og 500 kroner. For dere som liker å satse friskt, kan vi i tillegg friste med systemandelslag der pris per andel er kr 1000, 2000 eller 3000

Klikk på denne lenken for å kjøpe andeler på Eksperten til V75-løpene på Solvalla mandag 23. september

Dagens avslag
Celta Vigo – Osasuna

Bunnkamp i La Liga. Begge lagene lå faretruende nær nedrykksstreken forrige sesong og historien ser ut til å gjenta seg i år igjen. Celta Vigo kom seg over nedrykksstreken med 3-1-seieren over Almeira i forrige hjemmekamp, men etter sist helgs bortetap mot tabellnabo Real Valladolid ligger vertene fremdeles svært utsatt til. Er nummer 15 med like mange poeng. Almeria-serien var lagets første på Estadio de Balaídos, hvor de står med svake 1-3-4. Forsvarspilleren Mallo og spissen Charles soner karantene.

Osasuna ligger to plasser under vertene med ett poeng mindre. Har holdt både Real Madrid og Barcelona til uavgjort på hjemmebane, men laget sliter i år som i fjor offensivt og har kun scoret 13 mål hittil, som er færrest i serien. Står med 2-0-4 borte, hvor seierne er tatt mot Real Valladolid og Malaga. Sentrale Arribas (f) og Silva (m) er utestengt.

Begge lag er i poengnød, men med tallene de har opparbeidet så langt er det vanskelig å finne gode argumenter til spill på noen av utfallene. Vi lar objektet passere i fred og ro.

Norsk Tipping

Dagens spill
Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg

Borussia Mönchengladbach har meldt seg på medaljekampen i Bundesliga etter en rekke gode resultater de siste månedene. Ligger på fjerdeplass med 32 poeng fra 16 kamper, og er à poeng med Borussia Dortmund – som de slo 2-0 hjemme i oktober – på plassen over. Stod med seks strake seiere før de ble 0-0 borte mot Mainz (9.) forrige helg. Dominerte stort mot sistnevnte uten å få uttelling. Sett svært sterke ut hjemme på Borussia-Park så langt med upåklagelige 8-0-0. Satte ny klubbrekord med over 1-0 Freiburg (16.) i starten av måneden, og som Sportspill tipset om ble rekorden forlenget med 2-1-seieren over Schalke 04 (6.) helgen etter. Har i tillegg samlet opp 23-5 i målforskjell hjemme, tall som kun serieleder Bayern München kan matche.

Offensivt fortsetter Raffael og Max Kruse å imponere, begge står med åtte mål hver. Laget har også forbedret seg kraftig bakover på banen og har kun to baklengs på de seks siste.

Eneste mann på skadelisten er midtstopper Alvaro Dominguez.

Forventet lagoppstilling:

ter Stegen – Korb, Jantschke, Stranzl, Wendt - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, Arango – Raffael - M. Kruse

Wolfsburg jager vertene fra plassen under med tre poeng mindre. Slo Stuttgart 3-1 hjemme sist og er likhet med Gladbach blant formlagene i serien med pene 6-2-0 på de åtte siste. Startet sesongen med å tape fire strake på bortebane, men har nå tatt poeng i de fire siste på fremmed gress. Skal nevnes at kampoppsettet har vært gunstig med bunntrioen Eintracht Frankfurt (2-1), Nürnberg (1-1), Freiburg (3-0), samt 1-0-seieren over Augsburg (8.).

Sliter fremdeles med skader på midtbanetrioen Polak, Träsch og Vieirinha, men samtlige har vært uten en stund nå.

Forventet lagoppstilling:

Benaglio – Ochs, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Medojevic - Diego, Arnold, D. Caligiuri – Olic

Wolfsburg viser fin form, men Borussia Mönchengladbach ser unektelige sterke ut på Borussia-Park og vi tror vertene har gode sjanser til å forbli feilfrie hjemme. 1.95 i odds på H er godkjent og Gladbach får tipset som dagens spill.

Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg 1.95 3.25 3.15

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus