Foto: AFP/ Kenzo Tribouillard

Gled deg til Champions League

Tirsdag starter åttendelsfinalene i Champions League og godbitene står i kø.

Kommersielt

Mandagens oddstips fra Sportspill: Ikke forvent for mye i La Liga

Vinteren er lang både her hjemme og ute i Europa, men tirsdag kveld er det endelig dags for Champions League igjen. Siden UEFA liker å få mest mulig (penger) ut av turneringen er åttendedelsfinalene spredt ut over to uker, og det skal spilles to kamper både tirsdag og onsdag neste uke og tilsvarende uken etter.

16 lag er altså igjen til de meget spennende åttendedelsfinalene og regjerende verdens- og europamester Spania fikk alle sine fire lag med til sluttspillet. Tysk klubbfotball er for alvor tilbake i den gjeveste turneringen og fikk tre lag med videre. England måtte nøye seg med to lag, det samme gjaldt for Italia. I tillegg er det er lag med fra Portugal, Ukraina, Frankrike, Tyrkia og Skottland.

Den største overraskelsen må være Celtic som mot alle odds karret seg videre, men litt overraskende er det nok også at storsatsende Galatasaray kom seg videre. Godbiten er uten tvil dobbeltoppgjørene mellom Real Madrid og Manchester United, men det svinger jo litt av Arsenal - Bayern München også og ikke minst møtet mellom Milan og Barcelona (som også møttes i kvartfinalen i fjor).

Slik spilles åttendedelsfinalene:
12/2: Celtic - Juventus
12/2: Valencia - Paris Saint Germain
13/2: Real Madrid - Manchester United
13/2: Shakter Donetsk - Borussia Dortmund
19/2: Arsenal - Bayern München
19/2: Porto - Malaga
20/2: Milan - Barcelona
20/2: Galatasaray - Schalke 04

Returoppgjørene spilles slik:
5/3: Borussia Dortmund - Shaktar Donetsk
5/3: Manchester United - Real Madrid
6/3: Juventus - Celtic
6/3: Paris Saint Germain - Valencia
12/3: Barcelona - Milan
12/3: Schalke 04 - Galatasaray
13/3: Bayern München - Arsenal
13/3: Malaga Porto

Norsk Tipping


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus