Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Glimt fortsetter seiersmarsjen

Bodø/Glimt har vært plettfrie på Aspmyra så langt, og mot Sandefjord tror vi de fortsetter den gode trenden.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
V4 Dannero:Dama til Tor
V5 Forus:Vi spiller Didrik

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

langoddsen i dag finner vi blant annet Adeccoligaen, Oddsen-ligaen, norsk 3.divisjon, engelsk Ligacup, Allsvenskan, Superettan, dansk Superliga, irsk Ligacup og russisk Premier League.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
222. TPS Turku - FC Lahti B 3.50

Finsk Veikkausliiga. Formsvikten fortsetter for TPS (7.) som tapte 0-2 borte mot Mariehamn (5.) sist og står nå uten seier på de seks siste med 0-4-2. Forsøkte seg i Europa League mot Jeunesse d'Esch fra Luxembourg for en knapp måned siden, men tapte til slutt 2-3 sammenlagt. Har vært forholdsvis gode hjemme med 5-2-2, men de to siste har endt uavgjort, mot Jaro (4.) og Kups (6.).

Lahti (11.) startet sesongen elendig, men viser nå god fremgang med seier over MYPA (9.), Mariehamn (5.) og VPS (3.), og har 3-0-2 på de fem siste. Leverte en solid forestilling i forrige kamp på bortebane mot sistnevnte, og vant til slutt 3-0. Ligger fremdeles nest sist, men det skiller kun tre poeng opp til KuPS på 6.plassen. Har ikke bedre enn 2-2-6 på bortebane, men TPS er inne i en dårlig periode, og hvis Lahti fortsetter det gode spillet fra forrige match er poengene absolutt innen rekkevidde.

Dagens avslag
Derry City - Drogheda United H 1.55

Irsk Ligacup. Derry (4.) tapte hjemme mot Sligo Rovers (3.) sist og ble dermed forbigått av rivalen. Har ikke bedre 2-0-3 på de fem siste, og har vist varierende takter på hjemmebane med 5-2-4 totalt. Drogheda United fikk med seg ett poeng borte mot serieleder St. Patricks sist og har dermed spilt uavgjort i fire kamper på rad. Har ikke vunnet i serien siden midten av mai, men plukker stadig poeng på fremmed gress med 2-7-3 totalt. Derry skal ha gode muligheter til å avansere, men Drogheda har vist at de kan holde topplagene til uavgjort, og vi holder oss unna spill.

Dagens spill
245. Degerfors – Landskrona BoIS

Superettan. Degerfors (5.) kommer fra en klar hjemmeseier over Brage (16.) som endte 4-2, og i sin debut på Store Valla presenterte nyervervelsen Marcus Astvald seg med to scoringer. DIF er dermed formlaget i serien med 4-1-0 på de fem siste. Det skal nevnes at to av seierne i den rekka er tatt mot håpløse Brage, men de har også slått Falkenberg (2.) og Assyriska (6.). Poengdelingen kom borte mot Värnamo (12.); Daniel Sundgren sendte gjestene i ledelsen, men når både Sundgren og Johan Bertilsson ble utvist 20 minutter før slutt greide Värnamo å kjempe seg tilbake i kampen. Har vist seg svært solide hjemme med 6-0-1, hvor deres eneste tap kom mot Hammarby (7.). Nevnte Astvald ble hentet fra Örebro rett før seriepausen, og sammen med Johan Bertilsson (9 mål) kan Degerfors nå skilte med en svært kompetent midtbane. Til dagens kamp er Sundgren og Bertilson tilbake fra karantene, mens Marcus De Bruin må stå over grunnet tre gule kort.

Landskrona innehar 9.plassen med 6-3-7 totalt, men er et av de svakere bortelagene i serien med 1-1-5, hvor poengene er tatt med seier over Assyriska (6.) og uavgjort mot Östersunds FK (13.). Forrige bortekamp endte med 1-2 tap mot Varberg (9.) etter de fikk en i mot på overtid, og laget ser ut til å fortsette den dårlige trenden fra i fjor når de endte opp med 3-3-9 på fremmed gress. Siden BoIS rykket opp til Superettan i 2006 har de møtt Degerfors på Store Valla seks ganger; den eneste gangen de maktet å ta poeng var i det samme året, siden har de tapt fem strake. Patrik Åström soner karantene. Liridon Leci er usikker, mens Alexander Tkacz och Robin Hofsö er skadet.

Det motsatte oppgjøret i april endet med 1-0 til Landskrona, men var i følge kamprapportene meget jevnt og kunne ha vippet begge veier. Degerfors har vist seg svært sterke hjemme, mens Landskrona er tilsvarende svake borte. Vi tror Degerfors får sin hevn og går får hjemmeseier.

Spillet må kombineres.

232. Bodø/Glimt – Sandefjord
Adeccoligaen. Bodø/Glimt fortsatte seiersmarsjen borte mot Ull/Kisa sist; selv om de kom under allerede etter 19 sekunder så snudde de kampen og gikk til pause med 2-1 ledelse. Og tross et massivt press fra hjemmelaget mot slutten, så stod Glimt i mot og tok med seg alle tre poengene. Kanskje noe ufortjent, men det er allikevel sterkt å vinne på en dårlig dag. Har nå vunnet de syv siste og leder Adeccoligaen med seks poeng på Kristiansund. På Aspmyra står de meg 8-0-0, hvor forrige match endte med 4-0 seier over Fredrikstad (9.). Har også den suverent beste målstatistikken hjemme med 21-2, og kun Hødd (7.) og Stabæk (8.) har sluppet unna med ett-måls tap. Ulrik Berglann og Vieux Sané soner karantene.

Sandefjord klarte kun 2-2 hjemme mot Kongsvinger (11.) sist og har nå falt ned til 5.plassen. Viste lovende takter innledningsvis i sesongen, og vant fem på rad i mai, men har nå svake 1-2-2 på de fem siste. Forrige seier kom mot tabelljumbo Elverum i midten av juni. Tapte forrige bortekamp 1-2 mot Mjøndalen (10.), men er et av de bedre lagene på fremmed gress med 4-1-2 totalt. Har med unntak av seieren over Bryne (3.) kun tatt poeng mot lag fra nedre halvdel på bortebane. Alexander Gabrielsen og Martin Torp er skadet, mens Tijan Jaiteh soner karante karantene.

Sandefjord vant det motsatte oppgjøret i april 2-1, men det er Bodø/Glimt som har vist klart mest i det siste. Fjorårets duell på Aspmyra endte med 4-0 seier til Glimt, og vi tror det ender med ny hjemmeseier i dag.

232. Bodø/Glimt – Sandefjord 1.62 3.60 4.30
245. Degerfors – Landskrona 1.70 3.30 3.55

Totalt odds 2.75

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus