Start var friske i serieåpningen borte mot tittelforsvarer Strømsgodset, selv om kampen endte med 2-4-tap.
Start var friske i serieåpningen borte mot tittelforsvarer Strømsgodset, selv om kampen endte med 2-4-tap. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

God hjemmedebut for Start

Vi tror på tre poeng i sesongens første kamp i Sør Arena.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag
Odds:
Så dårlige er ikke Vålerenga
Odds:
Håvard Nielsen i hett derby
Tipping:
Brann slår tilbake
Få oversikt:Skaderapport for Tippeligaen
V64 Romme:Tetvinnere og millionjackpot
Jägerso galopp:Ventetiden er over

oddsprogrammet søndag kan vi blant annet spille på to viktige kamper i Premier League, Tippeligaen og sesongåpningen i 1. divisjon.

Dagens spill
Start – Haugesund H 2,00 (spillstopp kl. 15.25)

Selv om det ble 2-4-tap mot Strømsgodset, var det mye positivt å ta med seg fra serieåpningen for Start. Førsteomgangen var meget god, og man tok ledelsen to ganger før hvilen. Sørlendingene klarte imidlertid aldri å hente inn 3-2-målet, som kom på et meget ugunstig tidspunkt rett etter pause.

Man må huske på at Strømsgodset var Tippeligaens desidert beste hjemmelag forrige sesong (13-2-0), og det er mange som kommer til å tape på Marienlyst også denne sesongen.

Start spilte fin fotball i mange av treningskampene i vinter, og det ble 3-1-seier over Brann i generalprøven for to uker siden.

Jorge Alejandro Castro og Jesper Mathisen har operert menisken, og begge er uaktuelle i dag. Espen Børufsen (skulder) er heller ikke klar. Espen Hoff og Alexander Lind har vært småskadet denne uken, men ser ut til å bli klare.

Haugesund spilte ingen stor kamp i premieren hjemme mot Lillestrøm, men en sen scoring av Christian Gytkjær sørget for at oppgjøret endte 1-1. Fjorårets toppscorer for Haugesund sliter med en vond hæl, og det var derfor han startet på benken mot LSK. Han har fortsatt smerter, men blir trolig å se i startoppstillingen i dag.

Eirik Mæland og Michael Haukås er imidlertid ute med skader, og

Dusan Cvetinovic soner karantene.

Haugesund har 0-2-2 på sine siste fire kamper (treningskamper inkludert), og vi tror laget kommer til å få det tøft mot et Start-lag som normalt spiller bedre på våren enn høstsesongen.

Start – Haugesund 2,00 – 3,30 – 3,25
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd 1
Sogndal – Sarpsborg B 3,05

Sogndal har mistet nøkkelspillere som Sidy Sagna og Malick Mane siden forrige sesong og er blitt tippet som en klar nedrykkskandidat. Hvis prestasjonene i 0-3-tapet for Stabæk er det nivået laget er på denne sesongen, vil nok ekspertene få rett.

Martin Trøen er tilbake i trening. Hannu Patronen og Bjørn Inge Utvik er usikre.

Sarpsborg imponerte stort i serieåpningen, og anført av en meget opplagt Aaron Samuel Olanare ble Brann knust 3-0. Laget spilte god pasningsfotball og hadde en pønsj og entusiasme som lover godt for resten av sesongen.

Andreas Nordvik har signert for klubben, men denne kampen kommer for tidlig. Kjetil Berge stod over premieren med en skulderskade, og det er usikkert om han blir klar.

Å møte Sogndal på bortebane er noe helt annet enn en hjemmekamp mot et bortesvakt Brann-lag som hadde en av sesongens "av-dager" (slik bergenserne har hver eneste sesong). Så selv om vi har mest tro på Sarpsborg, helgarderer vi på tippekupongen. Oddsen på Sarpsborg er imidlertid såpass høy at vi spiller B som et langskudd på oddstipsene

Sogndal – Sarpsborg 2,10 – 3,2 – 3,05
Klikk her for å levere dette spillet

Dagens langskudd 2
Valladolid – Valencia H 2,75

Valladolid kjemper en tøff kamp om å overleve i La Liga og ligger på den øverste nedrykksplassen med 30 poeng. Det skiller ett poeng opp til Getafe på sikker plass, og det er hele ti lag i serien som har tatt 36 poeng eller færre. Valladolid tok tre meget verdifulle poeng mot Almeria forrige hjemmekamp og har flotte 3-3-0 på de siste seks oppgjørene på Jose Zorilla.

Valencia er en av de største skuffelsene denne sesongen. Har bare tatt 40 poeng på 31 kamper, og målforskjellen er negativ. Har lite å spille om i serien, men er fortsatt med i Europa League. Der har man vært på normalt nivå helt frem til torsdagens 0-3-tap for et svekket Basel. Det er ikke umulig at to-tre spillere hviles i dag grunnet returmatchen til uken.

På fraværslisten finner vi spillere som Jérémy Mathieu, Philippe, Senderos Victor Ruiz, Ricardo Costa og keeper Diego Alves.

Dette oppgjøret betyr klart mest ofr Valladolid, og vi tror hjemmeform og motivasjonen er nøkkelen for å beseire et Valencia som er en skygge av seg selv.

Valladolid – Valencia 2,75 – 3,05 – 2,25
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus