Bandykamp mellom Ullevål og Stabæk 2011-12 sesongen.
Bandykamp mellom Ullevål og Stabæk 2011-12 sesongen. Foto: Sigurd Klippenberg

God odds på Ullevål

Oslo-klubben befester tabelltopp med seier over et ungt Solberg.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V4 Boden: En frekkis fra tet
V65 Jarlsberg: Frode Hamre må berge oss

Langoddsen byr på 2. Bundesliga og franske Ligue 2, og ellers finner vi fredagskamper fra øverste hylle i Danmark, Tyrkia, Nederland, Tyskland, Portugal og Frankrike. Serie B, banby og håndball er også representert, sistnevnte i form av håndballjentenes privatkamp mot Danmark.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
25. Novara Calcio - Livorno B 2,40

Serie B. Dette er bunn mot topp på formtabellen. Novara med to scoringer og 0-1-4 på sine fem siste har hjemmebanefordelen, men ikke stort annet. De er trukket 4 poeng av forbundet og ligger på nedrykk. Livorno kjemper i toppen og har 4-1-0 på sine fem siste og scorer flittig på bortebane. De tapte på denne banen i fjor, men nå skal de ha gode sjanser. Dette Serie B-langskuddet til 2,40 er vi nødt til å teste.

Dagens avslag
23. Saint-Etienne – Valenciennes H 1,75

Saint-Etienne har vunnet tre strake hjemmekamper og er ubeseirede på de åtte siste rundene. Det er ingen grunn til å tvile på hjemmelagets form, men er 1,75 på hjemmeseier verdt innsatser? Vi nøler, for Valenciennes er også i meget god form og vant 3-2 borte mot Bastia på forrige reise. Vi mener det er for stor uavgjort-fare i denne kampen til å spille H til 1,75.

Dagens spill
Det er en spennende meny i dag også, der vi ser best muligheter i 2. Bundesliga og vår hjemlige bandy-serie.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

15. Ullevål – Solberg
Bandy. Eliteserien er bare to runder gammel, og på tabelltopp finner vi Ullevål. De har vunnet 3-2 i nabooppgjøret borte mot Ready, der de spilte klokt defensivt og viste styrke ved å snu kampen, før de slo Høvik 10-7 i en mer åpen kamp, men der de også var det beste laget.

Ullevål melder på sin hjemmeside at det blir to endringer i laget, Jonas Lilja og Gustaf Rydén er ute i kveld.

Solberg har vært dominerende i norsk bandy i flere sesonger, men i fjor måtte de gi tapt for Stabæk. Denne sesongen har de innledet med en 5-2-seier borte mot Mjøndalen, der Solberg-målvakten var både god og heldig innledningsvis, og deretter tap 1-6 for Ready i en kamp som var jevnere enn resultatet skulle tilsi. Laget består nå av rundt fire-fem gamle ringrever og landslagsspillere, ellers mange unggutter. Drammens Tidende omtaler Solbergs seier mot Mjøndalen som overraskende, det forteller at styrkeforholdet mellom klubbene rundt Drammenselva er forskjøvet.

I dag melder klubben på sin nettside at Kjetil Johansen, Espen Wam og Stian Østvold er ute, og at Ole Tobias Fevang debuterer i målet. Solberg stiller et enda yngre lag enn vanlig, med hele ti juniorspillere i troppen.

Solberg har variert i sesongoppkjøringen, blant annet så røk de 2-13 for dagens motstander i en treningskamp her, men der stilte de et veldig ungt lag, ifølge rapportene. De stiller noe sterkere nå, men vi tror resultatene vil fortsette å variere.

Det blir spennende på Bergbanen, det er meldt 7 grader og litt regn i forkant, så det er ikke optimalt, men ikke uvanlig heller. Solberg virker langt mer variable enn forrige sesong, mens Ullevål har vist styrke i de to første rundene. Ullevål skal ha gode sjanser, og 2,00 på hjemmeseier ser bra ut i våre øyne.

3. SC Paderborn 07 - Dynamo Dresden
2. Bundesliga. Paderborn er inne i en god periode og har imponert med 3-3-0 på de seks siste. Av disse har fire vært bortekamper, mens man har spilt 1-1 mot St. Pauli og 1-1 mot Kaiserslautern hjemme. Dette er gode lag, så det står respekt av resultatene.

Wemmer (f) er ute med skade, han er fast på back-plass, men ellers skal det ikke være nye skader. Burchert, Lange og Palionis har vært ute en stund og er det fortsatt.

Dresden sliter i bunnen og har ikke tatt mange poeng borte. Fasit er 1-2-4 på syv reiser og de to siste er tapt for St. Pauli og Cottbus. Etter en svak periode vant Dresden hjemmekampen mot FSV Frankfurt 2-1 forrige runde.

Toppscorer Mickael Pote (a) er suspendert. En sannsynlig erstatter er ifølge Kicker tsjekkeren Pavel Fort, han er rutinert men langt fra like målfarlig. Fiel (m), Koch (m) og Köz (f) er også ute, de to førstnevnte er sentrale fravær.

Paderborn trenger en hjemmeseier nå. Til tross for den gode formen har de ikke vunnet noen av de tre siste hjemme. Mot bortesvake Dresden, som mangler sin eneste virkelig målfarlige spiller, må det være gode sjanser. 1,70 for denne hjemmeseieren gir oss en dobbel til 3,40. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

3. Paderborn - Dynamo Dresden 1,70 3,15 3,70
15. Ullevål - Solberg 2,00 4,00 2,00

Total odds 3,40

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus