Foto: hesteguiden.com

Gull til Sverige

Denne uken kjøres det to V75-omganger, og til en spennende rebus på Bjerke i kveld støtter vi oss til en svenske som viste storform i Finland i den siste starten.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Dagens hovedoppslag er Lars Laumbs løp i V75-3, og det er i nettopp dette oppgjøret vi finner vår banker for dagen i form av 9 Hallsta Lotus. Den svenske stjernen gjorde en flott innsats da han ble toer bak Norges beste, Åsajerven i den nest siste starten på Bjerke. Den dagen avsluttet han strålende uten å kunne gå i nærkamp med Åsajerven, og i den siste starten ble sønnen til Jærvsøfaks toer bak finnenes stjerneskudd Erikasson på Vermo i Finland.

Hallsta Lotus går like bra uten pisk, og trives som fisken i vannet på dagens lange distanse. Motstanden er veldig overkommelig siden Neslands Loke er blitt strøket, og vi tror dette er snakk om dagens sikreste vinner. Nestfavoritten Frigg Elden har vært god, men på 2600 meter skal han komme til kort mot vår svenske banker.

Santanic i Widding-løpet?
Ringreven Olle Goop tar turen over kjølen for å vinne Johan Widdings minneløp i V75-2 med 10 Santanic, og normalt skal suksesstreneren fra Sverige ha en fin vinnersjanse. Santanic hadde vunnet kvalifisering til Norsk Trav-Kriterium i fjor, men en tidlig galopp skrinla de planene. I finalen oppnådde han en hederlig femteplass, og det er liten tvil om at det er lite å utsette på kapasiteten.

Er det 2010 som blir Santanic`s år? Ikke utenkelig, og han skal etter de rapportene vi sitter inne med være godt forberedt til dagens oppgave. Thai Tanic-sønnen fikk en fin gjennomkjøring på Åby etter pause sist der han avsluttet positivt til fjerde, men vår utgang på det store systemet kommer ikke til noe dekket bord.

Svært kapable 8 Buvet vant kvalifiseringen til Kriteriet, men svek med galopp i finalen. Midtfjeld-traveren har ikke startet siden oktober, men "Oleg" pleier å ha hestene veldig godt forberedt når de sendes til start. 6 Big City Rambler har fordelen av å ha vært i gang med løp i vinter, og han avsluttet sterkt til annen bak Lonely Story sist. 13 Becky's Snowstar lekte med Lady D'Anou på Forus fra dødens sist, og han viste rå styrke den dagen. 1 Gentle Forte holder høy klasse, men formen etter pause er litt usikker. 3 Tib Thierry er startrask, og matchet for dette løpet. 12 Shanti's Lorentz K. slet med lange reiser tidligere, men kanskje begynner han nå å bli litt mer rutinert.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Kuskebyttet gjør susen?
V75-ballet åpner med hyperkapable 9 Tuxi Titan, og når Hans Chr. Holm setter seg opp bak andrevalget i spillet snakker vi om en naturlig utgang på vårt store system. Han er fantastisk god på sitt beste, men sliter tidvis med travet. Så var også tillfelle sist, men får han rytmen til å stemme blåser han dette feltet.

4 Storm Eld er i kanonform, og han jager her sin tredje strake. Erobrer trolig teten med champion Høitomt ved "spakene", og vil nok selge seg dyrt derfra. 7 Komnes Judo galopperte som vinner i Drammen sist, og jager revansje.

Boreas hele veien?
Med hovedopponenten førti meter bak har vi god tro på 6 Boreas i V75-4. Han peiler inn teten nå, og derfra vokser han en klasse. Den franskstammede hesten går ikke av veien for lang distanse, og Holm-traveren er etter vårt skjønn litt bortglemt med sine snaue 11 %!. 15 Kabir er råsterk, og milslukeren til Per Gottling kan meget vel runde alle nok en gang.

12 Playful (får en plass på vårt største spilleforslag) holder vi for å være en topphest, og vi ser bort i fra innsatsen sist hvor det meste ble feil på en arena som ikke passer Gundersen-traveren. 4 M.T. Big Business ble bortvist sist, og kusk Jeppe Juel kjenner ikke den norske voltessystemet godt nok enda. Det kan bli et problem igjen, og vi frykter galopp fra et trangt fjerdespor (og vi dropper dansken denne gangen).

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Herlige 4-åringer i aksjon
I den femte avdelingen ser vi fire hester med vinnersjanse. 9 Brødsjø Viktor leverte årets raskeste oppløp av en kaldblodshest på Klosterskogen sist, men rakk aldri å innhente Engesve Odin. Den dagen trøblet han voldsomt på de krappe svingene i Skien, men nå er baneprofilen bedre. Ingen er heller bedre enn Høitomt til å holde de entømte hestene på bittet, men den litt spesielle Telemarks-hesten skal uansett garderes.

Den beste i feltet er billedskjønne 14 Stiv Kuling, men to tillegg kan dog bli drøy kost. Han vant lekende lett et prepareringsløp i Skien sist, og holder således uforandret fin form. 13 Føynland Kongen er i rivende utvikling, og var smått fantastisk da han var overlegen på Momarken forrige gang. Ellers vil vi varsle litt for en skikkelig luring i form av Svenske 12 Lienpilen, som dukker opp etter lang pause. Han var knallgod da han vant lett mot Tin Tveiten og Wiking Blesen på Bjerke i mai, og etter det har han travet flere solide løp. Vinnersjanse, dersom formen er på plass.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Kommentarer til V75-6 og 7 kan du lese ved å klikke her.

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 128, 384, 768 og 2304 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Det største V75-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Til det nye spillet V4 har vi satt opp to forslag på hhv 48 og 288 kroner, og de ligger ute her .

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 21.40-21.50 i kveld!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus