Gylfi Sigurdsson står oppført med fire scoringer og to målgivende på fem kamper i EM-kvalifiserngen.
Gylfi Sigurdsson står oppført med fire scoringer og to målgivende på fem kamper i EM-kvalifiserngen. Foto: Owen Humphreys (Pa Photos / NTB scanpix)

Gylfi sender Island til EM

Swansea-stjernen har herjet i kvalifiseringen. I kveld spiller Island toppkamp mot Tsjekkia.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Tippetips: 
Norsk seier og 12 rette
Oddstips 2: Nigeria sjokkerte Sverige
Dagens dobbel:  Norge ut i hundre
V65/V4 Solvalla:   Adielsson viser veien mot store kroner
V64 Visby:  Millionjackpot med hjemmebanker

På fredagens oddsprogram finner vi en rekke kamper fra EM-kvalifiseringen. Det spilles også privatlandskamper, og i Canada er det full rulle i fotball-VM for kvinner.

Island – Tsjekkia H 2,65
Dette er en meget spennende kamp mellom de to topplagene i EM-kvalifiseringsgruppe A.

Tsjekkia leder med 13 poeng, mens Island har tatt ett poeng mindre. Nederland på tredjeplass står overraskende nok bare med 7 poeng halvveis ut i kvaliken.

Island tapte 1-2 i bortekampen mot Tsjekkia, men har slått de fire andre lagene i gruppen, deriblant Nederland 2-0 på hjemmebane. Landet gjorde det også skarpt i VM-kvalifiseringen, så det er ingen tvil om at dette er en av tidendes beste Island-utgaver.

Lars Lagerbäck hadde liten suksess i siste del av sine ni år lange karriere som landslagssjef for Sverige, men 66-åringens karriere har nådd nye høyder etter at han tok over Island i 2011.

Island har ikke vært i aksjon siden treningskampen borte mot Estland i slutten av mars (1-1).

Tsjekkia har hatt en strålende kvalifisering så langt, og 1-1 hjemme mot Latvia forrige runde er den eneste svake prestasjonen. Laget var sist i aksjon i slutten av mars, da det ble 0-1-tap borte mot Slovakia i en treningskamp.

Landslagssjef Pavel Vrba må klare seg uten David Lafata (skadet på trening), som var toppscorer i den hjemlige ligaen denne sesongen.

Island kan slå hvem som helst på hjemmebane, og Tsjekkia viste i hjemmekampen mot Latvia at lagets bunnivå er lavt.

Vi stusser litt over at Tsjekkia står som favoritt på langoddsen, men det gjør det bare enda mer interessant å sette pengene på hjemmeseier.

Kampstart: 20.45.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus