OPPSVING: Elfsborg er virkelig på vei opp og frem i Allsvenskan.
OPPSVING: Elfsborg er virkelig på vei opp og frem i Allsvenskan. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Haglund og Elfsborg er i kalasform

Har meldt seg på opprykkskampen med en flott formkurve.

Kommersielt

Dagens langoddsprogram er rikholdig til en mandag å være. Eliteserie-våren avsluttes med en interessant kamp i Kristiansund - Vålerenga, to kamper spilles i Allsvenskan og to nye oppgjør leveres fra kvinnenes fotball-EM.

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddstips 1:
Ingen drømmereprise for Vålerenga
Oddstips 3: Nordsjælland har mistet nøkkelspillerne

V5 Bjerke: Bjerkelunsj med potensial
V4 Lindesberg: Spennende Lunsj fra Lindesberg

En elendig uke fikk en mindre elendig slutt med Örebros seier til pene 2,80 ganger pengene, men bom på de to andre tips sørget likevel for tap. Uke 28 ble dermed vår soleklart svakeste så langt i år, med 22 % tilbakebetaling.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 18.55.
Elfsborg + Tyskland, samlet odds 2,56.

Begge disse kan singelspilles om du så ønsker.

Elfsborg - Hammarby, H 1,73
Med 14 poeng på de siste seks kampene er ingen i bedre form enn Elfsborg i Allsvenskan om dagen. Forrige helg slo de serietoer Norrköping 3-1 borte. Magnus Haglund og kompani fikk en tøff start, men er nå med i kampen om europacupen nesten sesong.

Vertene har lenge vært hjemme best, 4-1-2 er tallene denne sesongen. De tre siste på hjemmebane er alle vunnet. Jon Jonsson er tvilsom, en relativt viktig forsvarer. Lasse Nilsson og Rami Kaib er ute med skader, men har få kamper denne sesongen.

Også Hammarby er i fin form med sine elleve poeng på de siste seks, etter sommerferien har de en seier og ett tap. Bajen er ikke kjent som noe stort bortelag, men har 2-2-3 så langt denne sesongen. Tilsvarende kamp i fjor tapte de hele 4-1.

Den viktige midtbanespilleren Fredrik Torsteinbø er ute med skade. Ellers er de fulltallige.

Elfsborg er i kalasform, spesielt på hjemmebane, og Hammarby har aldri vært noe stort bortelag. H til 1,73 spilles.

Tyskland - Sverige, H 1,48
Reglene i fotball er enkle: 22 mennesker løper etter en ball i jakt på scoring og til slutt vinner tyskerne. Tyskland har aldri tapt for Sverige i mesterskapssammenheng og er naturligvis en av storfavorittene til å vinne dette EM. I OL-finalen sist år vant Tyskland 2-1 over nettopp Sverige.

I kvalifiseringen til dette EM vant Tyskland åtte av åtte kamper med en pen målforskjell på 35-0. Etter så å si alle parametre er også det tyske kvinnelaget det beste i verden.

Også svenskene kom seg gjennom kvalifiseringen så å si uten en skramme, med 7-0-1 og tap kun for gruppetoer Danmark gjennom hele perioden. Den etter hvert geniforklarte trener Pia Sundhage har fått svært mye ut av dette svenske laget og gjort dem godt rustet til mesterskap.

Tyskerne er store favoritter og vant til å vinne, spesielt mot Sverige. Vi tror ikke det blir noe forskjellig denne gangen og vi spiller H til 1,48. Totaloddsen blir da 2,56.

Klikk her for å levere denne!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør