Blackpool-manager Jose Riga overtok en klubb i fullstendig krise i sommer. Klarer han å snu skuta?
Blackpool-manager Jose Riga overtok en klubb i fullstendig krise i sommer. Klarer han å snu skuta? Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Han har den tyngste jobben i Championship

Jose Riga hadde kun ni spillere tilgjengelig få timer før sesongpremieren. Men vi tror Blackpool-manageren får en opptur i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel:
  Van Gaal lykkes på Old Trafford
V4 Bergsåker:  Ohlsson i hetluften
V5 Jarlsberg:  Bankerspill med hjertet i halsen
V65 Kala:  Enorm i lokalkjøring

Vi står overfor et usedvanlig omfangsrikt tirsdagsprogram på langoddsen. I tillegg til Supercup-finalen mellom Real Madrid og Sevilla og treningskampen mellom Manchester United og Valencia, kan vi spille på hel bråte med ligacupmatcher.

Vi startet dagen med en dobbel som du kan lese om her. I denne saken fortsetter vi med et langskudd.

Dagens langskudd

Shrewsbury - Blackpool B

Blackpool-fansen hadde en frustrerende fjorårssesong, der det var mye rot både på og utenfor banen. Vårsesongen var en katastrofe, og laget berget så vidt plassen i Championship.

Majoriteten av klubbens spillere hadde kontrakter som gikk ut i sommer, og de aller fleste av dem var så lei av klubbens (les: styreformann Karl Oystons) manglende vilje til å investere i infrastruktur, støtteapparat og spillere at de forlot Blackpool da overgangsvinduet åpnet.

Jose Riga, som ble hentet inn som ny manager etter å ha reddet Charlton fra nedrykk, hadde på det verste kun seks spillere tilgjengelig i sommer. På morgenen før helgens åpningskamp mot Nottingham var det kun ni kampklare spillere i troppen. Iherdig papiraktivitet sørget imidlertid for at klubben klarte å stille lag, og oppgjøret endte med 0-2-tap.

De siste dagene har stadig flere spillere blitt klare for klubben, og Riga kan nå velge fra det som begynner å minne om en normalt stor tropp. Klubben håper å få nykommerne Jose Miguel Cubero, Joan Oriol, Jeffery Rentmeister, Ishmael Miller og Joel Dielna berettighet til kveldens kamp.

Shrewsbury rykket ned fra League One forrige sesong og var ligaens svakeste hjemmelag med 6-7-10. Åpnet sesongen med 2-2 borte mot AFC Wimbledon.

Kaptein Liam Lawrence og Jean-Louis Akpa Akpro skadet seg i det oppgjøret, og det er mulig at begge må stå over i kveld.

De to siste sesongene er Shrewsbury blitt slått ut av ligacupen allerede i første runde, og laget har bare tatt seg til andre runde i to av de siste seks sesongene.

Norsk Tipping har satt opp Shrewsbury som favoritt til 2,15 i odds, mens Blackpool-seier betales med 2,65 ganger pengene. Med tanke på at det er to divisjoner forskjell på lagene, er det selvsagt Blackpool-krisen som gjør at oddsen er blitt som den er.

En del eksperter har også anbefalt Shrewsbury-seier, men vi velger å gå mot strømmen i dag. Shrewsbury er et høyst middelmådig (hjemme)lag med svake resultater i ligacupen de siste sesongene. Blackpool har langt mer kvalitet og erfaring i troppen selv om Jose Riga har måttet handle spillere i hui og hast og med et begrenset budsjett de siste dagene.

For Riga er dette en viktig kamp for å spille inn laget før hjemmekampen mot Blackburn til helgen, og vi tror spillerne er sultne på å vise seg frem for sin nye klubb og manager.

Blackpool-seier til 2,65 blir dagens langskudd.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus