*Nettavisen* Sportspill.

Han kan knuse Ronaldo-rekord

I SUPERFORM: Luiz Adriano er toppscorer i Champions League med ni mål. Forrige runde scoret han tre mot BATE Borisov, og dermed tangerte brasilianeren Ronaldos rekord i gruppespillet. Foto: Gleb Garanich (Reuters)

Luiz Adriano har scoret ni mål på fire kamper i Champions League i høst og trenger bare én scoring til for å bli historisk.

25.11.14 11:31

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips:
- VIF blir overvurdert
Oddstips 2: - City ryker i kveld
V4 Romme: Nytt supersjokk til lunsj?
V5 Momarken: Mer godt i vente fra Høitomt
V64 Eskilstuna: Nye oppturer i Sverige?

Vi kan glede oss over en strålende oddstirsdag med Champions League, FA-cupen, Get-ligaen og SHL på menyen.

HTML EMBED

Dagens dobbel

Shakhtar Donetsk – Athletic Bilbao H
Brynäs - Modo H


HTML EMBED


Shakhtar Donetsk - Athletic Bilbao H 1,58
Shakhtar ligger på andreplass i Gruppe H med åtte poeng og er i praksis sikret avansement til sluttspillet. I teorien kan BATE (tre poeng) ta igjen klubben, men da må Shakthar tape sine to siste matcher samtidig som BATE vinner resten. Spesielt det siste virker nokså utenkelig.

Ukrainerne har hatt en meget god CL-høst og er ikke helt sjanseløs på gruppeseieren (det skiller kun to poeng opp til Porto). Kommer fra 5-0 og 7-0 mot BATE i de to siste matchene og har ellers spilt uavgjort mot Porto og Bilbao.

Luiz Adriano har bidratt sterkt til BATE-massakrene og mangler bare ett mål for å slå Cristiano Ronaldos rekord på ni mål i gruppespillet. 27-åringen, som har bøttet inn mål for Shakthar helt fra 2007, har spilt så godt de siste sesongene at han har fått to kamper for Brasils landslag i år.

Hjemmelaget har litt trøbbel i forsvar til dagens kamp. Ivan Ordets er havnet på skadelisten, og der befinner Serhiy Kryvtsov seg også. Backen Marcio Azevedo betegnes som usikker.

Bilbao har hatt overraskende tung sesong og er allerede utslått av Champions League etter å ha tatt ett poeng på de første fire kampene. Kan fortsatt ta tredjeplassen og vinne en billett i Europa League, men det spørs hvor motivert laget er for den turneringen.

Trener Ernesto Valverde sa på pressekonferansen mandag at han og spillerne tar kveldens kamp meget seriøst, og at det er viktig å komme til Europa League. Samtidig signaliserte han at en del spillere kan bli hvilt grunnet det tette kampprogrammet, så kampen kan ikke være viktig som han vil ha det til.

Lagets stjernespiss Aritz Aduriz er en av spillerne som trolig starter på benken. 32-åringen har akkurat kommet tilbake etter skade og må matches forsiktig. Den rutinerte backen Andoni Iraol og angriperen Guillermo er usikre.

Vi skal ikke hausse Shakhtar for mye opp etter 12-0 i kampene mot BATE, for hviterusserne er ingen målestokk i dette selskapet.

Men Shakhtar har bare tapt 3 av 18 hjemmekamper i CL og kan slå hvem som helst Stadion RSK Olimpiyskiy. I kveld kommer Bilbao-spillerne til å hutre fælt i fire minusgrader og lett bris i Donetsk.

H spilles selv om oddsen på 1,58 er i snaueste laget.

Brynäs – Modo H 1,90
Brynäs slet fælt før pausen i SHL i begynnelsen av november, men har vunnet fire av fem matcher etter at seriespillet kom i gang igjen for tolv dager siden. Kommer fra en overbevisende 4-1-seier over Färjestad og har klatret vekk fra bunnstriden.

Har hatt meget bra fart på både skøyter og puck de siste matchene, og det kan bli hett for Modos backer dersom man holder samme nivå og intensivitet i kveld.

Nøkkelspilleren Sebastian Enterfeldt skadet seg sist, så seieren over Färjestad kom med en liten bismak. Klubben har også noen andre skadebekymringer, og Emil Lundberg er derfor hentet på lån fra Almtuna.

Modo kommer fra 1-4 borte mot sterke Skellefteå og har tapt tre bortematcher på rad. Totalt har 7 av de 12 kampene på bortebane blitt tapt etter ordinær tid.

Kjempetalentet William Nylander måtte stå over sist med skade og er ute også i kveld. Backen Niklas Torp og forwarden Niklas Nordgren er derimot tilgjengelige igjen.

Brynäs har vunnet sine tre siste hjemmematcher, blant annet 3-0 over serieleder Frölunda, med god margin og er normalt vanskelige å møte i Gavlerinken Arena. Brynäs har også hatt et meget godt tak på dagens motstander det siste året og har vunnet lagenes to innbyrdes oppgjør denne sesongen etter ordinær tid.

Mye taler for hjemmeseier i kveld, og H spilles til 1,90 i odds.

Samlet odds for dobbelen: 3,00

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag