Foto: Anthony Devlin (Pa Photos)

Hangelands forsvar har raknet

Baklengsmålene renner inn hos Fulham, og sesongavslutningen i Swansea blir tøff.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V64 Årjäng: Helgrønn banker
Premier League: Skader og karantener

Oddstips 1: Mye på spill for Arsenal
V65 Sørlandet: Vi går rett på

I dag avsluttes Premier League, Serie A og 2. Bundesliga. Alle kampene fra de siste rundene finnes selvsagt på langoddsen, sammen med objekter fra Primera Division, Oddsen-Ligaen, kvinnenes 1. divisjon, playoff-finale i League One, og mye annet.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
177. Wigan - Aston Villa B 2,75

Premier League. Wigan har sagt takk for seg i Premier League for denne gang. De tar med seg en FA-cuppokal ned i Championship. Aston Villa mobiliserte nok krefter mot slutten til at plassen ble sikret, men er lettet over at Wigan tapte for Arsenal sist, slik at dagens kamp kan spilles uten nerver. 6-1 mot Sunderland og 2-1 borte mot Norwich sikret Aston Villa seks essensielle poeng i innspurten. I dag mangler hjemmelaget sin gode kantspiller McManaman, som la ned et årsverk i cupfinalen nylig, mens bortelaget mangler sin mest målfarlige spiller, Benteke. Vi tror Wigan er tomme nå, de har kjempet, vunnet og tapt om hverandre, de har hatt et heftig kampprogram i innspurten. Aston Villa kan nok trives med å plutselig spille uten press. 2,75 på borteseier er et interessant langskudd. Norsk Tipping har bestemt seg for å justere opp oddsen på Aston Villa til 3,20, da begynner vi virkelig å snakke.

Se kampen live på TV 2 Sumo

155. OGC Nice - Olympique Lyon B 2,70
Ligue 1. Nice (60 poeng), Lille (61 poeng), St. Etienne (62 poeng) og Lyon (63 poeng) kjemper om den viktige 3. plassen som gir Champions League-kvalifisering, når to runder gjenstår. Nice tapte 0-4 for Evian forrige runde, mens Lyon røk 0-1 hjemme for seriemester PSG. Dermed blir denne kampen ekstremt viktig for Nice, som er ute av racet med tap og uavgjort, og like viktig for Lyon, som sikrer CL med fire poeng til sammen i denne og hjemme mot havaristen Rennes i siste runde. Uavgjort er det samme som tap for Nice, så vi kan få se et veldig offensivt hjemmelag dersom kampen står uavgjort utover i 2. omgang. Nettopp det kan bli nøkkelen til seier for Lyon, som kan tillate seg å avventet dette og se motstanders desperasjon stige. Det skal sies at 4. plass gir Europa League, men i kveld handler alt om 3. plassen. Dette langskuddet lanserte vi i går, men kampen ble utsatt. 2,70 på et av ligaens beste bortelag i en kamp med mye nerve og disse forutsetningene, er minst like aktuelt i dag.

Dagens avslag
201. Bologna - Genoa H 1,90

Serie A. Begge lag er trygge før den avsluttende runden, og vi kan ikke forvente noe forrykende tempo her. Begge lag har spilt mye uavgjort den siste tiden, og Genoa har ikke tapt siden 7. april. Uavgjortfaren er for stor i våre øyne, til at 1,90 på hjemmeseieren er noe interessant spill, dette kan fort ende 0-0 i kjent, italiensk stil.

Dagens spill
I dag tar vi farvel med Premier League for denne gang, og det er en del spennende spill i den siste runden. Vi lanserer to tips i dag, en singel og en dobbel fra den siste runden av Premier League 2012-13.

Norsk Tipping

181. Swansea - Fulham
Premier League. Swansea spilte glimrende fotball sist høst og har vært fast inventar på øvre halvdel stort sett hele sesongen. Etter at de vant ligacupen i slutten av februar dabbet Michael Laudrups lag noe av, det har vi ofte holdt mot dem i oddstipsene, og de har bare vunnet én av sine ni siste i ligaen. Nå krever Laudrup full fokus og en siste hjemmeseier, noe som vil plassere dem som nummer 8 eller 9.

Toppscorer Michu (a) var ventet å miste resten av sesongen med skade, men han var tilbake forrige runde og scoret Swanseas ene mål borte mot Manchester United (tap 1-2). Michu er noe usikker her også, men trolig starter han på topp. Vorm (k) og Ki Sung-Yeung (m) er ute.

Fulham har falt fullstendig av lasset den siste tiden, med 0-1-6 på de syv siste rundene. Det ellers så tette forsvaret, dirigert av Brede Hangeland, har sluppet inn 10 baklengs på de fem siste rundene, blant annet tapte de 2-4 hjemme for nedrykksklare Reading. Tap 1-3 hjemme for Liverpool forrige runde var heller ikke noe høydepunkt. Her er det nok flere som gleder seg til sommerferien, og på bortebane i dag forventer vi lite av dem.

Det er ingen nye skader hos bortelaget, men Sidwell (m) er suspendert her også. Fra før er S. Davies, Dejagah og Diarra ute.

Fulham har tapt sine tre siste kamper mot Swansea, og med null motivasjon, på bortebane i Wales i siste serierunde, tror vi Fulham runder av med nok et tap. Swansea og Michu har heller ingen enorm motivasjon, men de spiller hjemme i sesongavslutningen og det har en hel del å si. 1,75 for hjemmeseier er flott og vi spiller denne som singel. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 16.55.

181. Swansea - Fulham 1,75 3,20 3,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus