Den tidligere Birmingham-forsvareren Gary Rowett har hatt stort suksess som manager i klubben etter at han tok over ansvaret i oktober i fjor.
Den tidligere Birmingham-forsvareren Gary Rowett har hatt stort suksess som manager i klubben etter at han tok over ansvaret i oktober i fjor. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Har gjort underverker med Birmingham

Gary Rowett har ført Birmingham fra bunnen til midten av Championship-tabellen på tre måneder.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Tippetips: 
Heskey tilbake på Anfield
Skiskyting:
   Ingen grunn til å tvile på Simon
Dagens dobbel:
   Spiller 21 timer etter forrige match
Oddstips:
   Guingamp fosser videre
V75 Leangen:  
Kolle viser vei mot millionene
V5 Leangen:
   Gnistrende vorspiel i Trondheim
V65 Charlottenlund:
Kveldsmoro fra Danmark (frist kl 18.25)

Etter en trist start på oddsuken, er det blitt treff på samtlige spill undertegnede har anbefalt de to siste dagene.

Lørdag har vi foran oss en flott oddsmeny med FA-cup og Championship fra England og seriefotball fra land som Spania, Italia, Frankrike, Belgia og Nederland. Ishockeyen ruller på for fullt, og det er i tillegg masse spennende vinteridrett å boltre seg i.

Sjekk oddsprogrammet her.

     

Dagens langskudd

     
         Birmingham - West Bromwich          H    
 


Manager Gary Rowett (40) har gjort en meget god jobb etter at han tok over et Birmingham i krise i oktiber i fjor. Laget stod med kun to seiere på seksten kamper, mens det er kun blitt to tap på tretten matcher med Rowett ved roret.

Birmingham stod med 4-1-0 på de siste fem i serien før det ble uavgjort borte mot Leeds forrige helg. Ligger på 11. plass i Championship, og verken nedrykk eller playoff virker sannsynlig.

Laget lå under med 0-2 mot lille Blyth forrige runde av FA-cupen, men sikret avansementet med tre mål etter hvilen.

Kantspilleren Lloyd Dyer er hentet på lån fra Watford og kan debutere for Birmingham mot sin tidligere klubb. Gavin Gunning og Matt Smith er langtidsskadet.

West Bromwich skapte ikke så mye mot Everton mandag, men holdt nullen og berget et viktig poeng. Slo Hull 1-0 runden før og har nå tre poeng ned til  Hull på nedrykk.

Youssouf Mulumbu er opptatt med spill for Afrikamesterskapet, mens Jason Davidson spiller i Asiamesterskapet. Jonas Olsson har fortsatt litt igjen før han kan gjøre comeback etter langtidsskade. James Morrisson betegnes som usikker.

Birmingham befinner seg midt på tabellen i Championship og kan konsentrere seg full og helt om FA-cupen. For West Bromwich er fornyet Premier League-kontrakt langt viktigere enn å komme langt i cupen.

Dette Birmingham-derbyet er ikke blitt spilt siden våren 2011, og selv om Aston Villa er den største fienden for begge lagene, vil det være en stor opplevelse for hjemmefansen dersom det skulle bli seier i dag.

Vi ser på dette som et åpnet oppgjør, og hjemmeoddsen på 3,45 er fristende som et langskudd med moderate innsatser.