Får Oldham-spillerne grunn til å juble i kveldens Football League Trophy-oppgjør mot Bradford?
Får Oldham-spillerne grunn til å juble i kveldens Football League Trophy-oppgjør mot Bradford? Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

Har ikke vunnet på ni forsøk

Og i kveld kommer Bradford nok en gang til å slite med Oldham.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportsill tirsdag:
Oddstips 1: 
Tittelforsvareren på ny pokaljakt
V4 Hagmyren:  Mer travsuksess i dag?
V5 Drammen:  Lunsj med smell i

Hobros 3-1-seier over Vestsjælland til 2,40 i odds ga en perfekt start på september for Sportspills fotballtips.

I tillegg satt Rolf Lerums to anfebalinger fra US Open som et skudd. Andy Murray slo Jo-Wilfried Tsonga i tre strake sett som dagens banker (1,55 i odds), og i morgentimene gikk også langskuddspillet Kei Nishikori mot Milos Raonic til 1,93 i odds inn etter en spennende fem-setter.

Tirsdagens langoddsprogram består i all hovedsak av kamper fra første runde i Football League Trophy, og det er også her vi finner dagens spillforslag.

Dagens oddstips 2

Oldham - Bradford HFootball League Trophy, også kjent som Johnstone's Paint Trophy, er en cup for lagene i League One og League Two, de to laveste divisjonene i det engelske ligasystemet.

Det er varierende interesse for turneringen hos de ulike klubbene, og spesielt i de første rundene er det vanlig at det roteres mye på lagoppstillingene for å spare nøkkelspillere og la reserver og talenter få prøve seg. Men hvert lag må også bruke seks faste spillere, så det er ikke snakk om total make over.

I dette denne førsterundekampen møtes Gunnar Halles to gamle klubber til dyst for tiende gang på ti år. Oldham har ikke tapt for Bradford i denne perioden og står med seier i fem av den ni møtene. Forrige sesong ble det seier og uavgjort, mens lagenes eneste innbyrdes i Football League Trophy endte med seier til Oldham (2-0 i regionsemifinalen i 2011).

Oldham har fått en tøff start i League One med topplag som Preston og Leyton Orient som motstandere, men innkasserte sesongens første ligaseier med 2-0 borte mot Doncaster i helgen.

Klubben tok Football League Trophy seriøst forrige sesong og vant enkelt i de tre første rundene før det ble exit i regionsemifinalen mot tapende finalist Chesterfield på straffekonk. Er slått ut av ligacupen og har derfor ikke den som forstyrrende element på terminlisten utover høsten.

Har hentet inn den erfarne angriperen Jonathan Forte fra Southampton i sommer. 28-åringen er allerede blitt en suksess og står med fire mål på fem kamper.

Manager Lee Johnson har varslet tre-fire endringer på laget som slo Doncaster. Midtstopperen Genseric Kusunga er opptatt med Angolas landslag, men forsvarskollega George Elokobi blir trolig klar selv om han fikk en flenge i hodet sist.

Bradford har fått en fin start på sesongen med ti poeng på fem kamper og avansement i ligacupen på bekostning av rivalen Leeds. Møter Manchester United-dödaren MK Dons i tredje runde, og har dermed mulighet til å bli en askeladd i cupen.

Forrige sesong ble det et pinlig 0-5-tap for Hartlepool, som til slutt endte på 19. plass i League Two, i første runde av Football League Trophy.

Til kveldens kamp er den defensivt anlagte spilleren Gary Liddle uaktuell. Andrew Davies er fortsatt ute, men Aaron Mclean og Billy Clarke kan være tilbake etter skader. Det er ventet at reservekeeper Ben Williams, som har spilt begge ligacupkampene, får sjansen.

Oldham, som har fått tilbake selvtilliten etter helgens seier, viste interesse for Football League Trophy forrige sesong og har historisk sett hatt et godt tak på dagens motstander. Bradford ga fullstendig blanke i denne cupen forrige sesong og har mer enn nok med ligacupen.

2,35 i odds på Oldham-seier er et interessant spill.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus