Lynraske Fredrik Brustad (i midten) har scoret tre mål for Stabæk denne sesongen og er i ferd med å slå gjennom i Tippeligaen. 24-åringen har løpt 40 meter på 4,57, noe som er 11 hundredeler raskere enn det som skal være John Carews rekord.
Lynraske Fredrik Brustad (i midten) har scoret tre mål for Stabæk denne sesongen og er i ferd med å slå gjennom i Tippeligaen. 24-åringen har løpt 40 meter på 4,57, noe som er 11 hundredeler raskere enn det som skal være John Carews rekord. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Har løpt 40 meter på 4,57

Stabæk stiller med Tippeligaen raskeste spisspar mot Strømsgodset.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Tippetips:
  Full fest i Tippeligaen
Oddstips 1:
Ranheim har fått opp dampen
Dagens dobbel 1:
Viking taper for første gang
V4 Lindesberg:
Kontio i nok en hovedrolle
V5 Leangen:
Godbitene står i kø
V64 Jägersro:
Carstens helfrekke banker

Tirsdagens oddsprogram er av det meget spreke slaget, med en rekke kamper fra Tippeligaen og 1. divisjon.

Dagens dobbel 2
Stabæk – Strømsgodset o/u 2,5 mål H 1,55

Stabæk sto for 16. mai-rundens største overraskelse med sin 3-1-seier på Lerkendal. Akkurat som i runde 2-kampen mot Brann var det et under at laget ikke slapp inn flere baklengsmål. Slo Sarpsborg 3-2 forrige hjemmekamp og har dermed tatt full pott etter det stygge tapet for VIF og bortemissen mot Sandnes. Ligger på sjetteplass med 15 poeng.

Det er usikkert om Jon Inge Høiland og Ville Jalasto rekker kampen.

Godset henger med i toppen av Tippeligaen etter 4-1-seieren hjemme mot Sarpsborg og 2-2 borte mot Molde. Var litt heldige som fikk med seg et poeng fra Romsdal. Har ikke fått det helt til på bortebane så langt, og kun 5 av 20 poeng er tatt på fremmed gress.

Førstekeeper Adam Larsen Kwarasey (på VM-oppdrag), Jørgen Horn (skadet) og Marius Høibråten (karantene) er ute for bortelaget.

Dette er to lag som har hatt en del marginer på sin side denne sesongen, og vi ser på oppgjøret som åpent. På tippekupongen blir det gardering, men vi spiller H til fin odds som dagens langskudd.

Vi mener imidlertid det er enda mer å hente fra dette oppgjøret. Begge lagene er involvert i målrike oppgjør om dagen, og det renner inn scoringer i begge ender.

Stabæk har Tippeligaens raskeste spisspar i Fredrik Brustad (4,57 på 40-meteren) og Franck Boli, og duoen er oppe i åtte mål til sammen.

Samtidig er Peter Kovacs tilbake i godt, gammelt slag og står med fem scoringer.

Stabæk har vært involvert i kamper med mer enn 2,5 mål i åtte av ni runder så langt, mens tilsvarende tall for Godset er seks av ni matcher. Vi blir overrasket om disse to offensivt anlagte lagene ikke skaper målfest i kveld.

Tromsdalen – Alta H 1,82
Tromsdalen tok ledelsen i den tøffe bortematchen mot Sandefjord 16. mai, men tapte til slutt 1-2. Leverte en meget god kamp og kunne fort ha fått med seg tre poeng i stedet for null. Ble stående på elleve poeng og falt ned til tiendeplass.

Det meste så lyst ut for Alta da finnmarkingene slo Fredrikstad 1-0 4. mai. Etter det er det imidlertid blitt cuptap for Kongsvinger. 1-4 mot Mjøndalen og 0-2 hjemme for Strømmen sist. Ligger ett poeng og én plass bak dagens motstander.

Tromsdalen har flotte 3-1-0 på TUIL Arena, og vi tror mest på hjemmelaget i dette ”lokaloppgjøret”.

Her kan du levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv):


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus