Brest-spissen Nicolas Verdier (til høyre) avbildet i oppgjøret mot Clermont tidligere i sesongen.
Brest-spissen Nicolas Verdier (til høyre) avbildet i oppgjøret mot Clermont tidligere i sesongen. Foto: Fred Tanneau (Afp)

Har stø kurs mot opprykk

Brest har bare sluppet inn 5 seriemål på 15 matcher og fremstår som Ligue 2s klart beste lag.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Oddstips: 
  Kan han redde Stuttgart igjen?
Oddstips 2:
Klubbpresidenter tatt for kampfiksing
V4/V5 Øvrevoll:
Sesongavslutning i Bærum
V65/V4 Solvalla:  Fredagsjubel med Jorma
V64 Kalmar: Peter i hovedrollen igjen

Singelspillet og dobbelen vår gikk rett vest torsdag, men heldigvis reddet HJK (langskudd til 3,40 i odds) kvelden med 2-1-seier over FC København. Det ble en dramatisk avslutning med utlikning til FCK i sluttminuttene og seiersmål enda senere.

Fredag kveld er det blant annet Bundesligaen, La Liga, League One, League Two og Ligue 1 på oddsprogrammet. I tillegg er det verdenscup i hopp i finske Ruka.

Dagens dobbel

Brest - Creteil H
Sochaux - Clermont H


Brest – Creteil H 1,60

Brest er et lag vi følger nøye, og som vi har hatt suksess med i både odds- og tippetips det siste året. Laget fra Bretagne taklet nedrykket fra Ligue 1 for to sesonger siden dårlig og brukte halve fjorårssesongen på å komme opp på et akseptabelt nivå. Opplevde en strålende vårsesong, og de gode resultatene har fortsatt i høst.

Har vunnet de fem siste i serie og cup med flotte 13-0 i målforskjell og topper nå ligaen. Kommer fra en sterk 1-0-seier borte mot Valenciennes. Har seriens desidert mest gjerrige forsvar, med kun 5 baklengs på 15 kamper.

Spissen Alexandre Alphonse (seks mål) måtte stå over forrige helg og er usikker også i kveld. Har skadetrøbbel på tre andre spillere, men Alphonse er den eneste som eventuelt vil bli savnet.

Creteil sparket Philippe Hinschberger og hentet inn Francis de Percin som midlertidig trener etter det pinlige cuptapet mot et amatørlag for to uker siden. De Percin startet med seier over kriselaget Nimes i helgen og klatret opp til sikker grunn.

Midtstopperen Vincent Di Bartolomeo og forsvarskollega Marvin Esor er tvilsomme, ellers er skadesituasjonen god.

Brest er i toppform og står med 6-1-0 og 11-1 i målforskjell på hjemmebane. Creteil har til å gode å vinne borte (0-4-4), og vi ser ikke for oss at laget skal klare å ta poeng mot ligaens beste klubb.

Sochaux – Clermont H 1,75
Sochaux er i flott form og står med 11 kamper uten tap i serie og cup etter å ha spilt uavgjort i den vanskelige bortekampen mot Le Havre for en uke siden.

Lå helt nede på nest sisteplass etter seks runder, men har klatret til sjetteplass. Har bare to poeng opp til Troyes på opprykk.

Midtstopperen Stoppila Sunzu måtte stå over forrige kamp og betegnes som usikker i kveld. Resten av troppen er skadefri.

Clermont har vunnet de to siste kampene, men det er ikke så imponerende med tanke på at bunnlaget Arles var motstander forrige runde, mens den andre seieren kom mot et amatørlag i cupen. Ligger på 15. plass med 16 poeng.

Har en del skadde og usikre spillere i kveld, men ingen av dem er sentrale.

Sochaux er blitt sterkere og sterkere utover sesongen etter en tung start og møter et av ligaens svakeste bortelag i kveld (0-2-6 på åtte kamper). Vi spille H til 1,75.