Har taktikken klar

Vi tror det er store sjanser for at det blir norsk seier i kaldblodsløpet på Vincennes torsdag ettermiddag. Et par av de norske kuskene har for lengst lagt opp taktikken.

Kommersielt

Her finner du Nettavisens tips til løpet.

Det har blitt en årlig tradisjon at det kjøres to kaldblodsløp med norske, svenske og finske deltagere på Vincennes i slutten av februar. I ettermiddag går det første av disse av stabelen. Vi har god tro på at det blir norsk dominans i løpet.

Sportssjef i Det Norske Travselskap Tron Gravdal er en av ledsagerne for de norske representantene i Frankrike. Vi var i kontakt med han rett etter at de ankom banen på Vincennes ved lunsjtider torsdag.

- Det er overskyet oppholdsvær her, og temperaturen ligger vel rundt 10 grader. Løpsbanen ser helt perfekt ut, forteller Gravdal.

Optimal balanse
Det betyr at hestene kan gå med optimal balanse.
- Moi Elden og Sjefsbrunen skal gå skoløse, noe som passer perfekt. Vinnelykka skal gå med sko som vanlig, mens det er litt uvisst med balansen til Brenne Kongen ennå.

Hvordan har de norske hestene tatt reisen og oppholdet på Grosbois så langt?
- Det virker som de har tatt det fint. Nå har de fått noen dager på seg, og de rapportene jeg har fått sier at hestenes matlyst er bra.

Kun Spangmigutten i mot
Vi må vel tilmåle de norske hestene gode sjanser i dag?
- Ja, det er et bra norsk lag. En svensk ekspert jeg har snakket med sier at det kun er Spangmigutten som kan true de norske. De finske hestene kjenner jeg lite til, men Frans og Tementeri var ute mot den finske eliten sist.
Mitt tips til spillerne er å spille Sjefsbrunen som vinner, mens Moi Elden er et plassbud.


Vi regner med at herrene Syversen og Bjerring har taktikken klar?
- Ja, den er nok klar. Bjarne Syversen vil nok til tet med Sjefsbrunen og dra hardt unna. Bjerring kommer til å ta det med ro fra start, og håper å ta mange i sluttfasen.
Det er en svenske fra ATG her nede som var tilstede på Gävle da Bjerrings Vinning Kos vant. Han gleder seg til i ettermiddag for å se en eventuell seiersdans fra Bjerring, smiler Tron Gravdal.

Hvordan ser franskmennene på to slike kaldblodsløp på sin hovedarene for trav?
- Disse løpene har blitt en årlig hendelse som kjøres på vanlige løpsdager. Det virker som franskmennene synes det er artig, og de spiller også endel i løpene, opplyser Tron Gravdal.